Yeni Türkiye'de vatandaşın halleri

Gaziantep'te yakalanan IŞİD'in infazcısı Ahmet Güneş önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Suriye’ye kaçan Güneş, gelmediği karar duruşmasında iyi hal indirimi aldı. Beraberindekiler ise beraat etti.

IŞİD’e destek delilleri ortada, AKP suskun

Video: Arşiv




IŞİD’liysen halin iyi!

Gaziantep'te rutin yol kontrol yapan polis ekipleri, 25 Mart 2014 günü Şanlıurfa yönünden gelen Mustafa Delibaşlar yönetimindeki otomobilden yol kenarındaki çalılıklara malzeme atıldığını fark etti. Durdurulan otomobilin sürücüsünün, polislerin ele geçirmesini önlemek amacıyla yırtmaya çalıştığı kağıtta 3 ayrı mail adresi ve şifreleri bulundu. Kağıda el koyan polis, sürücü ile otomobilde bulunan Ökkeş Durmaz ve Ahmet Güneş'i gözaltına aldı. 
Çalılıklarda yapılan aramada ise şüphelilerin otomobilden attığı 1 harddisk, 1 flash bellek, 1 hafıza kartı ile 1 siyah renkli kar maskesi ele geçirildi. 

IŞİD YÖNETİCİSİ GÖRÜNTÜDE

IŞİD'li teröristlerden ele geçirilen harddiskin içinde bir Suriyelinin infaz edildiği görüntüler çıktı. 5,5 dakikalık kamera kaydında, infazı yapanları IŞİD yöneticisi Yunus Durmaz'ın yönlendirdiği görülüyor. (Durmaz, geçen 19 Mayıs günü polis operasyonunda kendisini patlatarak öldü.)
İnfazın gerçekleştirilmesinin ardından Ahmet Güneş yerdeki cesede Kalaşnikof tüfekle birkaç el ateş ediyor. Harddiskte bulunan diğer görüntülerde de Ahmet Güneş'in Suriye'deki IŞİD kamplarında silah ve bomba eğitimi aldığı görülüyor.

MİT REFERANSLI SAVUNMA TAHLİYE GETİRDİ

Ahmet Güneş ve beraberindekiler ikinci duruşmada tahliye edildi. Özgür Düşünce gazetesinde 10 Temmuz 2016'da yayınlanan habere göre gerekçesi Güneş'in avukatının MİT'ten gelen bir yazıyla yaptığı savunma
Avukat, “Müvekkillerimin sabit ikamet sahibi olmaları, MİT raporu ve müvekkilerimin uzun süredir tutuklu kalmaları, atılı suçu işlediğine dair yeterli ve somut delil olmaması. Delillerin karartılması ihtimali de bulunmamaktadır. Kaçma şüphesi yoktur. Bu hususlar dikkate alınarak müvekkillerimin tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi. 
Mahkeme de şartlı tahliye kararı aldı. Fakat şahıslar tahliye edildikten sonra Suriye’ye kaçtı. 

107 KİŞİYİ ÖLDÜRMEKLE SUÇLANAN KİŞİYE TAHLİYE!

Üzerlerinde cinayet görüntüleri, devletin gizli belgeleri olan IŞİD’liler, kaçtıkları için katılmadıkları 22 Ekim 2015 günü yapılan karar duruşmasında beraat etti. 
Mahkeme heyeti, sanıklar Ökkeş Durmaz ve Mustafa Delibaşlar’ın örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduklarına dair yeterli delil bulunamadığına hükmetti. Hatta yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı. Fakat tahliyelerinin ardından kayıplara karışan Mustafa Delibaşlar, 10 Ekim 20015’te yapılan ve 107 kişinin öldüğü Ankara Garı saldırısının sanıkları arasında yer alıyor. Ökkeş Durmaz’ın ismi de örgütün Türkiye ve Suriye’de etkin kişileri arasında geçiyor.

KAÇAK ZANLIYA İYİ HAL İNDİRİMİ!

Mahkeme heyeti cinayet görüntüleri olan Ahmet Güneş’i ise terör örgütü üyeliği suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Hatta Güneş’in şartlı tahliye edildikten sonra kayıplara karışmasını görmezden geldi. Güneş’in duruşma sürecine yansıyan iyi halini dikkate alarak 6’da 1 oranında iyi hal indirimi yaptı. Cezası 6 yıl 3 aya düştü.

ÜZERİNDEN İSTİHBARAT NOTLARI ÇIKTI

Teröristlerin polisi görünce attığı hafıza kartlarından birinde Jandarma Genel Komutanlığı'nca hazırlanan ve üzerinde 'hizmete özel' ibaresi bulunan dokümanlar bulundu.

Polise yalan söylediler

Gözaltına alınan Ahmet Güneş ve Ökkeş Durmaz, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde inşaat işçiliği yaptıklarını, ziyaret ettikleri Balıklıgöl'de Gaziantep plakalı otomobilini görünce tanıştıkları Mustafa Delibaşlar'dan kendilerini kente getirmesi ricasında bulunduklarını söyledi. 
Ahmet Güneş, polisin örgüte ilişkin yönelttiği soruları susma hakkını kullanarak yanıtsız bıraktı ve 3 şüpheli 27 Mart 2015 günü sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu. 
3 sanık hakkında, tutuklanmalarından yaklaşık 1 ay sonra 22 Nisan günü 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Kuzeni 3 polisi şehit etti 

Ahmet Güneş, Gaziantep'te polisin El Kaide olarak başlatıp ardından IŞİD'e çevrilen soruşturması kapsamında da fiziki ve teknik olarak takip edilmişti. Dava ise halen sürüyor. Kardeşi Talha Güneş ise IŞİD'in Suriye'deki etkin isimleri arasında yer alıyor. Amcasının oğlu İsmail Güneş, geçen 1 Mayıs günü Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenleyerek 3 polisin şehit olmasına, onlarca polis ve vatandaşın da yaralanmasına neden oldu. 
Davada beraat eden ve tahliyelerinin ardından kendisine ulaşılamayan Ökkeş Durmaz ile Mustafa Delibaşlar da halen Suriye'de IŞİD saflarında yer alıyor.

Teröriste iyi hal indirimi

IŞİD infazcısı Ahmet Güneş, işlediği cinayetin görüntüleri olmasına rağmen tahliye edildi. Tahliye olur olmaz ortadan kayboldu. Üstüne bir de mahkemeden “iyi hal” indirimi aldı.

Hayırseverlere zulüm

Kadın-erkek yüzlerce hayırsever burs verdiği, kurban bağışında bulunduğu için terörist ilan edildi. Gerçek teröristlere reva görülmeyen muamelelere maruz kaldı.

Çevrecilere gaz

Taksim Gezi Parkı’ndan Doğu Karadeniz’in yaylalarına, yeşil hassasiyetiyle betonlaşmaya karşı çıkan vatandaşlar çapulcu yerine kondu. Hükümet onlara biber gazlı şiddeti layık gördü.

<< Önceki Haber Yeni Türkiye'de vatandaşın halleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER