13 Kare Sanat Festivali hazırlıkları başladı

13 Kare Sanat Festivali hazırlıkları başladı -Fotoğraf çekimi için çıktıkları yolculukta geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden AFADın 13 üyesinin anısına düzenlenen festivalin hazırlıkları başladı


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesinin Altın Koza etkinlikleri kapsamında, Adanada 15 yıl önce fotoğraf çekimi için çıktıkları yolculukta geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adana Fotoğraf Amatörleri Derneğinin (AFAD) 13 üyesinin anısına düzenlenen festivalin hazırlıkları başladı.
     Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz başkanlığında bir araya gelen çeşitli meslek dallarındaki 35 kurum ve kuruluş temsilcisi, 4-8 Aralık 2012 tarihinde düzenlenecek 14. 13 Kare Sanat Festivali ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.
     Toplantının açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, engellilerle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, Herkesin kartviziti engelsiz olsun sloganıyla görme engelliler için Braille alfabesiyle bastırdığı kartvizitleri konuklara dağıttı.
     Festival öncesi gerçekleşen toplantıya katılımları nedeniyle meslek oda, sivil toplum kuruluşları ile kültür ve sanat dernekleri temsilcilerine teşekkür eden Aldırmaz, Festivali, Adananın en seçkin ve etkin 35 kuruluşu ile birlikte yapmaktan gurur duyuyoruz. Sizlerin katkısı olmasa, bu festivalin de bir anlamı olmaz. 13 Kare Sanat Festivali, Altın Koza Film Festivalinden sonra en büyük etkinlik. Ayrıca 2013 yılının Nisan ayında Portakal Çiçeği Festivali yapacağız ifadeleri kullandı.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Sanat Danışmanı ve 13 Kare Sanat Festivali Koordinatörü Dr. Haluk Uygur da, festival çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
     Katılımcılara teşekkür eden Uygur, şunları kaydetti:
     Ortak sanat için bir araya geldik. Bu festival ustaların buluşması. Festivalde paneller, söyleşiler, sergiler, konserler, tiyatro oyunları ve çalıştay gibi etkinliklerin yer alacak. Festivalde Turhan Selçuk Söz Çizginin Karikatür Sergisi de izlenime sunulacak. Festivale Etem Çalışkan, Özcan Ağaoğlu, Genco Erkal, Sıtkı Fırat, Esin Çelebi, İzzet Keribar, Gültekin Çizgen, Ali Öz, Mesut Dikel, İlham Enveroğlu, Ömer Tayfur gibi isimler de katılacak. Festivalde ADASOnun önülük yaptığı Adanayı Seviyorum mesajının kullanılacağı logolar da yer alacak. Çünkü bizler, Adanayı sevenlerin bir araya geldiği insanlar olmak istiyoruz.
     Uygur, festivalin başka bir hedefinin de Tepebağdan çıkartılan ancak halen New York Metropolitan Müzesinde sergilenen Sansneferu Heykelini Türkiyeye getirmek olduğunu da bildirdi.
     Daha sonra toplantıya katılan Adanadaki meslek oda, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile kültür ve sanat dernek yöneticileri söz aldı.
     Festivalle ilgili fikir ve önerileri sunan katılımcılar, kültür ve sanata verdiği destek nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaza da teşekkür ettiler.
     Festival, Adanada 15 yıl önce fotoğraf çekimi için çıktıkları yolculukta geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adana Fotoğraf Amatörleri Derneğinin (AFAD) 13 üyesinin anısına düzenleniyor.
    
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber 13 Kare Sanat Festivali hazırlıkları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER