13 Kare Sanat Festivaline doğru

13 Kare Sanat Festivaline doğru -Fotoğraf çekimi için çıktıkları yolculukta trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 13 AFAD üyesinin anısına düzenlenen festival, 4 Aralıkta başlayacak


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesinin Altın Koza etkinlikleri kapsamında, Adanada 15 yıl önce fotoğraf çekimi için çıktıkları yolculukta geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 13 Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) üyesinin anısına düzenlediği festival, 4 Aralıkta başlayacak.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, düzenlediği basın toplantısında, festivalin bu yıl 39 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle 4-8 Aralık tarihleri arasında yapılacağını söyledi.
     Festivalin, Adanayı seviyorum ve 1882 yılında bir bina inşaatı sırasında bulunarak patates çuvalı içinde yurt dışına çıkarılan Mısırlı Hemşire Sansneferu Heykelini Geri İstiyoruz teması içerdiğini belirten Aldırmaz, bu konuda imza kampanyası düzenleneceğini de ifade etti.
     Aldırmaz, 13 Kare Sanat Festivalinin, Altın Koza Film Festivalinden sonra en büyük etkinlik olduğuna işaret ederek, Festivalde tüm etkinlikler ücretsiz gerçekleştirilecek. Festival, Türkiyede mizaha yön veren karikatüristlerden Turhan Selçukun Söz Çizginin adlı eserlerinin Abidin Dino Parkında yazar Füruzanın sunumu ile açılmasıyla başlayacak. Ardından Sanat Sevgidir yürüyüşü yapılacak dedi.
    
     -Etkinlikler-
    
     Festivalin ilk gününde 75. Yıl Sanat Galerisinde Özcan Ağaoğlunun İranabak adlı fotoğraf sergisi açılışı ve Özcan Ağaoğlu ile Füruzanın kitap imza etkinliği gerçekleşecek.
     Aynı gün Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda Altın Oran Doğa Grubunun Torosların Nadide Çiçekleri adlı gösterisinin ardından ünlü tiyatro sanatçısı Genco Erkal İnsanlarım adlı oyunu sahneleyecek.
     Festivalin ikinci gününde Kültür ve Turizm Bakanlığının 2011 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilen fotoğraf sanatçısı Sıtkı Fıratın Türk Dünyasından İzler adlı sergisi Adanalı sanatseverlerle buluşacak. Aynı gün Mevlananın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Mevlana ve Mesnevilik konulu söyleşi yapacak. Söyleşinin ardından Uluslararası Mevlana Vakfı Rumi Türk Musikisi Topluluğu konser verecek.
     6 Aralıkta Mehmet Baltacı anısına bölümünde önemli fotoğrafçılardan Gültekin Çizgenin sunumuyla, İstanbul Fotoğraf Müzesi Koleksiyon Sergisi ile birlikte Mehmet Baltacının Bir Zamanlar İstanbul sergisi ve Altınoran Düşünce Sanat Platformunun fotoğraf sergileri açılacak.
     Sergilerin yanı sıra, Ustalardan sunumlar bölümünde İzzet Keribardan Endülüs ve Valancia, Sıtkı Fırattan Sıladan Gurbete-Fotoğrafın Ardında 65 Yıl, Ara Gülerden Seçmeler adlı fotoğraf gösterileri ve söyleşiler yer alacak. Gergedanlar İyi Fotoğraf Çekemez adlı kitabıyla Gültekin Çizgen, imza etkinliği gerçekleştirecek.
     7 Aralıkta Adana Kültür Sanat Merkezinde Mahmut Hazım Kısakürek sunumuyla ve Metin Bahçıvan moderatörlüğünde Çocuk ve Tiyatro çalıştayı yapılacak.
     Aynı gün fotoğraf sanatçısı Ali Özün Tarlabaşı adlı fotoğraf sergisi de Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde sanatseverlerle buluşacak. Serginin ardından Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonunda konser verecek.
     Etkinliklerin son gününde Mesut Dikel, İlham Enveroğlu ve Ömer Tayfur Öztürkün hat, minyatür, resim ve heykel sergisi Büyükşehir Belediyesi Fuayesinde açılacak. Altın Kamera Fotoğraf Yarışması ödül töreni ve sergisi ise AFADın Kasım Gülek Fotoğraf Sanat Galerisinde yapılacak. Aynı gün Mısırlı Hemşire Sansneferu Heykelini Geri İstiyoruz konulu imza kampanyası başlatılacak.
     Bu arada, etkinlikler kapsamında Türk edebiyatının büyük ustası Orhan Kemaliin oğlu Işık Öğütçü, okullarda babasının yaşamı ve edebiyatını anlatacak.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 13 Kare Sanat Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER