13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film

13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali -Festival kapsamında Hüsn-ü Hazan sergisi açıldı


KARABÜK (A.A) - Karabükün Safranbolu ilçesinde düzenlenen ve Anadolu Ajansının (AA) basın sponsoru olduğu 13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında, Hüsn-ü Hazan sergisi açıldı.
     Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinde (SAKEM) düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, SAKEMin ilçeye çok büyük şeyler kattığını ve turizme somut olmayan mirası da kazandırdığını söyledi.
     Yöreye özgü hediyelik eşyaların turizme sunmada öncülük ettiklerini anlatan Aksoy, Safranbolunun geleneğinde var olan deri işçiliğini nasıl hediyelik eşya olarak sunulacağını kursiyerlere SAKEMde öğrettiklerini kaydetti.
     Aksoy, Safranbolunun geleneksel keçesini hediyelik eşya olarak oluşturmayı başardıklarını ifade ederek, Yine bizim geleneksilimizde var olan ayrılmaz bir kültürün parçası olan ahşap işçiliğini hediyelik eşya olarak nasıl yapabileceğimizi gösterdi. SAKEM, fakir fukarayı gözeterek onların Safranbolundan pay almalarını sağlamalarını hedefledi. Ben bu uğurda emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum diye konuştu.
     Aksoyun açılışını yaptığı sergide, SAKEM yetkilileri belediye başkanına yağlı boya tablosunu hediye etti.
     İki gün açık kalacak serginin açılış törenine çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER