2. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi

2. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi


KONYA (A.A) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi dünyanın farklı ülkelerinden yazarları ve bilim insanlarını bir araya getirdi.
     5-7 Ekim tarihleri arasında Şehir kültürdür, medeniyettir başlığı altında yapılan toplantıda 3 gün boyunca 12 oturum gerçekleştirildi.
     TYB Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, toplantı sonrası Mevlana Türbesi ziyareti sırasında kongre hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, şehirlerin tarihini, edebiyatını, sanatını, estetiğini ele alan bildirilerin konuşulduğu, edebiyat ve şiirin de olduğu bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.
     İkinci kongrenin birincisinden daha fazla katılımla gerçekleştiğini belirten Doğan, yurt dışından 15 bilim insanının katıldığı zengin bir kongreyi Konyada yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
     TYB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Fidan ise şehir tarihi yazarlarının bir araya gelip düşüncelerini paylaşmalarının ve toplantının Konya gibi tarihi bir şehirde yapılmasının önemine dikkat çekti. Fidan, ilime ve kültüre verdiği destek nedeniyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreke teşekkür etti.
     Azerbaycandan gelen Doç. Dr. David Gasimov da Konya ile Azerbaycan şehirlerinin tarihi yapılarında benzerlikler olduğunu vurgulayarak, herkesin Konyaya gelip görmesini istedi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber 2. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER