4. Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği

4. Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği -Rizenin Ardeşen ilçesinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcının katılımıyla düzenlenen ve 87 tahta arabanın katıldığı şenlikteki yarışlarda renkli görüntüler yaşandı -Yarış parkuruna ko


RİZE (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcının katılımıyla Rizenin Ardeşen ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliğindeki yarışlarda renkli görüntüler yaşandı.
     Ardeşene bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirilen tahta araba şenliğine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcının yanı sıra çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.
     Formula-1 yarışlarına atıfta bulunularak Formula giderse Formulaz gelir sloganıyla yapılan Tahta Araba Şenliğine, yarışçılar kendi tasarımları olan 87 ilginç tahta araba ile katıldı.
     Yarışa katılan arabaların uygun olup olmadığının tek tek kontrol edilmesi sonrası düzenlenen yarışlar, 6şar kişiden oluşan 28 grup halinde gerçekleştirildi.
     Geçmişte yapılan tahta araba yarışlarında yaşanan kazalar nedeniyle yarışlarda güvenlik önlemleri alındı. Bu çerçevede yarış pistinin uçurum bölümlerinde saman balyalarıyla tedbir alındı. Lastik ayakkabı ve kıl çorap giydikleri gözlenen yarışmacıların olası kazalara karşı kask, kolluk ve dizlik takmaları da dikkati çekti.
     Yarışların yapıldığı parkur kenarına, Dikkat tahta araba çıkabilir, Uçuruma düşmek yasaktır, Sollama yapmak yasaktır tabelaları asıldı.
     Yarışlarda olası kazalardaki yaralanmalara müdahale edecek olan sağlık ekipleri ile jandarma ekipleri de parkur çevresinde önlem aldı.
    
     -Lazbulansın tekeri kırıldı-
    
     Yarışlarda 6 kişilik gruplar halinde start alan yarışmacılar bin 300 metrelik parkurda yarıştı.
     Start bayrağı ile başlayan yarışta, sürücüler tehlikeli anlar yaşadı. Bazı tahta arabaların tekeri kırılırken bazı arabalar da devrildi. Tekeri kırılan tahta arabalar nedeniyle bazı yarışmacılar yarışı bırakmak zorunda kaldı.
     Bazı yarışmacıların da arabalarını ellerine alıp koşarak yarışı tamamlamaya çalışması çevredekilerin gülüşmesine yol açtı. Yarışma sırasında bazı kişilerin hafif şekilde yaralandığı görüldü. Yarışlar sırasında başlayan yağmur yarışmacı ve izleyicilere zor anlar yaşattı.
     Tahta arabalar arasında yer alan ve yaralıları taşımak düşüncesiyle Can Gül tarafından dizayn edilen Lazbulans ambulans da ilgi çekti. Yarış sırasında Lazbulansın tekerleği kırıldı.
    
     -Bakan Yazıcı da tahta araba kullandı-
    
     Şenlikte, Bakan Hayati Yazıcı da bir tahta arabayı yaklaşık 20 metre kullandı. Bakan Yazıcı, tahta araba kullanırken bir gazetecinin Ehliyetiniz var mı- şeklindeki sorusuna Ehliyete gerek var mı bilmiyorum ama ehil olmak yeterlidir bence yanıtını verdi.
     Şenlikteki yarışlarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Fikret Delal-Zekeriya Saruhan / Tuncay Bekar
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 4. Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER