4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu

4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu -BBP Genel Başkanı Destici: BBPnin Türk siyasetinde var olmasının en baştaki gayesi, tüm Türk-İslam coğrafyasının huzuru, barışı ve birliğinin tesis edilmesine katkı sağlamaktır


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBPnin Türk siyasetinde var olmasının en baştaki gayesi, tüm Türk-İslam coğrafyasının huzuru, barışı ve birliğinin tesis edilmesine katkı sağlamaktır dedi.
     Destici, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumunda yaptığı konuşmada, her yıl 25-31 Mart tarihlerini Muhsin Yazıcıoğlu ve şehitleri anma haftası olarak değerlendirdiklerini hatırlattı.
     Yazıcıoğlu ile BBPnin hiçbir zaman misyonunu ya da çerçevesini Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan 75 milyon ile sınırlı tutmadığını ifade eden Destici, şöyle konuştu:
     Başta Türk-İslam coğrafyasındaki bütün kardeşlerimiz olmak üzere yeryüzündeki bütün mazlumların sesi soluğu ve nefesi olma gayreti içindeyiz. Bunu da rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlundan ve onun yaptıklarından aldık. Böylece, felsefemizin içine yerleştirdik. Bosnada büyük acılar yaşanırken, Srebrenitsa başta olmak üzere büyük katliamlar yaşanırken rahmetli genel başkanımız Muhsin başkanımız Bosnadaydı. Kosova bağımsızlık, oradaki kardeşlerimiz yaşam mücadelesi verirken Muhsin Yazıcıoğlu orada siperlerdeydi. Makedonyada Kosova Kurtuluş Ordusunun (UÇK) kamplarındaydı. Her yıl Sadık Ahmeti anma toplantısına Muhsin başkanımız ve bizler gidiyorduk. Karadağda büyük zulümler yaşanırken, Ermeniler Hocalıda katliam yaparken, Karabağı işgal ederken, TBMMde gür bir seda ile Azerbaycanın haklılığını haykıran, Azeri kardeşlerimizin sesi soluğu olan yine Muhsin Yazıcıoğlu idi.
     Destici, Yazıcıoğlunun her zaman Orta Asyadaki kardeşlerinin yanından olduğuna değinerek, Türk dünyası ile İslam coğrafyasında, Filistin davasında da mazlumun olduğu her yerde Muhsin Yazıcıoğlunun bulunduğunu anlattı.
     BBPnin Türk siyasetinde var olmasının en baştaki gayesi, tüm Türk-İslam coğrafyasının huzuru, barışı ve birliğinin tesis edilmesine katkı sağlamaktır diyen Destici, Birileri AB hayaliyle yanıp tutuşabilir. Hala bu hayalin peşinde koşuyor olabilir. Bizler ve rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu hep Türk birliği, Hazar ortak projesi, Adriyatikten Çin Seddine kaynaşmış birleşmiş bir Türk-İslam dünyası hayal ediyorduk. Türkün olduğu her yerden huzurun, kardeşliğin ve barışın olması için mücadele edeceğiz ifadelerini kullandı.
    
     -Diğer konuşmalar-
    
     Bosna-Hersekin Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko da Yazıcıoğlunu Bosna Herseke verdiği katkılardan dolayı çok iyi tanıdığına değinerek, ülkesine verdiği destekten dolayı Yazıcıoğlunun ailesine ve yakınlarına teşekkür etti.
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise BBPnin kurucu genel başkanı Yazıcıoğlunu Türkiyede çoğu zaman sivilliğini kaybeden siyasetin sivil bir rota izlemesi için mücadele ettiğini hatırlattı.
     Avrupa Türk Birliği Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu da BBPnin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve tüm şehitlere Allahtan rahmet diledi.
     Yazıcıoğlunun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise eşi Yazıcıoğlunun Türk dünyasında nasıl izlenimler bıraktığını dinlemek için bir araya geldiklerini bildirdi.
     Konuşmaların ardından oturum başkanlığını ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönenin yaptığı sempozyumun birinci oturumuna, Azerbaycan Milletvekili Ganila Paşayeva, Irak Kerkük Millitvekili Jale Younis, Batı Trakya Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuşoğlu konuşmacı olarak katıldı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER