4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu

4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu -BBP Genel Başkanı Destici: -Bizim aynı yoldan yürüyeceğimizden, aynı fikri ve misyonu taşımaya devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın -Biz, nasıl bir emaneti aldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlunu kastederek, Bizim aynı yoldan yürüyeceğimizden, aynı fikri ve misyonu taşımaya devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz, nasıl bir emaneti aldığımızın, hangi bayrağın temsilcisi olduğumuzun ve bunu nereye taşımamız gerektiğinin bilincindeyiz dedi.
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumunda Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan başkanlığındaki 2. oturumda Kırgızistan Milletvekili Dastan Cumabekov, Azerbaycan Eski Meclis Başkanı İsa Kamber, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ve Nogay Türkleri Derneği Başkanı Cemil Sütbaş sunum gerçekleştirdi.
     Destici, sunumların ardından yaptığı kapanış konuşmasında, BBPnin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun inandığı davası için hayatını, vermekten hiçbir zaman çekinmediğini belirterek, Onun yolun sonunda bir bedel ödeyeceğini de çok iyi bildiğini kaydetti.
     Yazıcıoğlunun Türklüğe ve İslam dinine sahip çıkan bir lider olduğunu ifade eden Destici, şöyle konuştu:
     O, Türk-İslam coğrafyasını hayal ediyordu. Bugün yeryüzünde en çok haksızlık, zulüm, sömürü nerede- Türk-Müslüman coğrafyasındadır. Şimdi kendi kendimize soruyoruz; Rusyanın ne hakkı var, Azerbaycanın petrollerinde ve Türkmen doğalgazında- İngilterenin ne hakkı var, Kerkük-Musul petrollerinde- Amerikanın ne hakkı var, bütün Ortadoğudaki doğal kaynaklarında- Fransanın ne hakkı var, Libya petrollerinde- İsrailin ne hakkı var, Cezayir petrollerinde- Aslında hiçbir hakları yok. Bunların hiçbir uluslararası dayanağı yok. Ancak emperyalist güçler kanla, gözyaşıyla, silahla, insanları öldürüp, onların mallarını alıyor. İşte buna dur demek için Türk dünyasının birlik olması lazımdır.
    
     -Bütün sömürüler, kan ve gözyaşları sona erecek-
    
     Destici, Balkanlarda ve Bosnada çok kan döküldüğüne değinerek, şöyle devam etti:
     Mutlaka önce içinizde birliği test edip, sağlayacaksınız. Daha sonra bu birlik, Türk dünyasında uygulanacak. Böylece bütün bu sömürüler, kan ve gözyaşları sona erecek. Bizim aynı yoldan yürüyeceğimizden, aynı fikri ve misyonu taşımaya devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz, nasıl bir emaneti aldığımızın, hangi bayrağın temsilcisi olduğumuzun ve bunu nereye taşımamız gerektiğinin bilincindeyiz. Rabbim, bedeli ne olursa olsun milletle bütünleşen, milletin içinden gelecek bir iktidarı kurarak, Türk-İslam birliğini oluşturmamızı sağlasın.
     Sempozyumun unutulmaz hale gelmesi için CD ve kitap haline getirilip, katılımcılara dağıtılacağını da vurgulayan Destici, Yazıcıoğlu ve beraberinde hayatını kaybedenlere baş sağlığı diledi. Destici, tüm şehitler için Fatiha Suresini okudu.
     Daha sonra Nogay Türkleri Derneği Başkanı Cemil Sütbaş ve Azerbaycan Milletvekili Ganila Paşayeva, Muhsin Yazıcıoğlunun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile Desticiye çeşitli hediyeler verdi.
     Destici, sempozyumun sonunda annesi Fahriye Desticinin yanına oturarak, elini öptü. Partililerle vedalaşan Destici, 4 yaşındaki yeğeni Muhsini de kucağına alıp salondan ayrıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER