5 Nisan Avukatlar Günü

5 Nisan Avukatlar Günü -Diyarbakır Baro Başkanı Elçi: -Silahların susmasına, silahlı güçlerin çatışma alanlarından çekilmesine ve Kürt meselesinin bundan böyle silah ve çatışma ekseninden barışçıl ve demokratik yöntemlerle


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Silahların susmasına, silahlı güçlerin çatışma alanlarından çekilmesine ve Kürt meselesinin bundan böyle silah ve çatışma ekseninden barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözüm bulunmaya çalışılacağına ilişkin açıklama ve gelişmelerden büyük bir memnuniyet duyuyoruz dedi.
     5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi, avukatlar, hak arama özgürlüğünün, savunma hakkının ve hukuk devletinin en temel güvencesini oluşturduğunu söyledi.
     30 yılı aşkın bir süredir devam eden ve yaklaşık 50 bin insanın yaşamına mal olan bu sorunun demokrasi, eşitlik ve kardeşlik esası üzerinden çözülmek istenmesi önemli ve tarihi bir dönem olduğunu belirten Elçi, şöyle konuştu:
     Bu sürecin, her gün yeni ve pozitif adımlarla geliştiğini büyük bir ilgiyle izliyoruz. Silahların susmasına, silahlı güçlerin çatışma alanlarından çekilmesine ve Kürt meselesinin bundan böyle silah ve çatışma ekseninden barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözüm bulunmaya çalışılacağına ilişkin açıklama ve gelişmelerden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Diyalog ve müzakere sürecinin sorunun nihai çözümüne kadar devamını umuyor, herkesi bu konuda katkı sunmaya davet ediyoruz. Silahların sustuğu, silahlı güçlerin çatışma alanlarından çekilmeye başlanacağı bu sırada, kamuoyunda canlı bir tartışma ve pozitif bir hava oluşmuştur. Normalleşmenin sağlandığı bu ortamda hızla demokratikleşme adımları atılmalıdır. Bu çerçevede yeni anayasa yapımı süreci hızlandırılmalı, Kürt vatandaşların kültürel kimlik, ana dilinde eğitim gibi temel toplumsal hakları anayasal güvenceye kavuşturulmalıdır. Adalet olmadan gerçek toplumsal bir barış sağlanamaz. Çatışma sürecinin yıkıma uğrattığı toplumsal yaşamın her alanında hızla bir onarım programı oluşturulma ve uygulanmalıdır. Adaletin gerçekleşmesi, insan haklarının hakim kılınması için çalışmalar etkili şekilde sürdürülmelidir.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber 5 Nisan Avukatlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER