8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı

8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı -Etkinlik kapsamında kente gelen aşıklar, Devlet Sanatçısı Murat Çobanoğlunun mezarını ziyaret etti


KARS (A.A) - 8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı kapsamında kente gelen aşıklar, Devlet Sanatçısı Murat Çobanoğlunun mezarını ziyaret etti.
     Etkinlik için Türkiyenin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen aşıklar, Kars Belediyes Başkanı Nevzat Bozkuş ile birlikte Kars çevreyolu üzerinde bulunan Murat Çobanoğlunun mezarına geldi.
     Aşıklar, Çobanoğlunun kabri başında bir süre dua okuyarak mezar üzerine karanfil bıraktı.
     Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kültürleri belirleyen bir takım öğeler bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin de aşıklık geleneği olduğunu ifade etti.
     Bozkuş, sazın ve sözün üstatlarının sazın ve sözün mimarları olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Aşıkların, yaşadıkları toplumların değerleriyle üzülen, onların sevinçleriyle neşelenen yapıları vardır. Rahmetli Çobanoğlu da sazın ve sözün üstatlarından birisiydi. Gerçekten bu geleneğin, bu sanatın gelişmesinde büyük katkıları olmuştur. Biz kendisini mezarı başında anıyor, Allahtan rahmet diliyoruz. Kendisine yakın insanların yetişmesine, bu sanatın, geleneğin de nesilden nesile aktarılmasında büyük katkıları olmuştur. Bu anlam içerisinde merhum Çobanoğluna da Allahtan diliyoruz.
     Konuşmaların ardından katılımcılar, Paşaçayır yolu üzerinde bulunan Murat Çobanoğlu Anıtı önünde toplanarak fotoğraf çektirdi.
     Kalabalık grup daha sonra davul zurna eşliğinde oynayarak Evliya Camisine gitti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber 8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER