Ağrıdan Avrupaya Tenis Kardeşliği Projesi

Ağrıdan Avrupaya Tenis Kardeşliği Projesi -Türkiye Tenis Federasyonu, Marmara Üniversitesi ve Ağrı Tenis Kulübü işbirliğince hazırlanan proje tanıtıldı -Vali Yardımcısı Ateş: Tenis sporu bir lüks olmaktan çıkmıştır. Her genci


AĞRI (A.A) - Türkiye Tenis Federasyonu (TTF), Marmara Üniversitesi ve Ağrı Tenis Kulübü işbirliğince hazırlanan Ağrıdan Avrupaya Tenis Kardeşliği adlı proje tanıtıldı.
     Ağrı Vali Yardımcısı Ateş, İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşmada, Avrupa Birliğinden hibe almaya hak kazanan projenin Ağrı için önemine değinerek, spor faaliyetleri kadar hiçbir şeyin kardeşliğe ve dayanışmaya vurgu yapamayacağını söyledi.
     Ateş, Ağrıda kardeşlik ve dayanışma kültürünün gelişmesi için spor branşlarına her zaman olumlu baktıklarını belirterek, şöyle devam etti:
     Valimizin talimatları ve gençlik hizmetleri ve spor ve il müdürümüzün gayretleri doğrultusunda bizler bu yıl içerisinde hem spor faaliyetlerinin artırılması hem de gençlerimizin eğitim ve öğretimi hakkında fırsat eşitliği noktasında kusursuz yararlanması için mücadele edeceğiz. Tenis sporu bir lüks spor olmaktan çıkmıştır artık. Her gencimiz Ağrıda tenis sporuna rahatlıkla gidebilmektedir. Bu bizim için bir gurur meselesi. Emeği geçen tüm ilgililere teşekkür ediyorum.
     Ağrı Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya da kentte ilk tenis kortunun 2004 yılında yapıldığını, tenisin bugün bölgede kimsenin tahmin edemeyeceği seviyeye ulaştığını söyledi.
     Kaya, 2007 yılında kurulan kulüplerinin çalışmaları sonucu Ağrının tenis sayesinde ülke gündeminde yer almaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:
     Biz daha önce 2 Türkiye şampiyonası, 1 uluslararası 10 bin dolar ödüllü bayanlar tenis turnuvası, yardımcı antrenörlük kursu, 10 yaş izleme kampı ile son olarak TTF Doğu Kulüpleri Ligi müsabakaları gibi etkinliklere başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptık. Bu tür önemli etkinliklerde Türkiye Tenis Federasyonunun çok büyük desteğini aldık dedi.
     Kentte tenisin gelişmesi için daha önce yaptıkları projeleri tanıtan Kaya, zengin sporu olarak bilinen tenisi Ağrıda şaha kaldırarak, bu sayede insanların zihnindeki yanlış düşünceleri ortadan kaldırdıklarını söyledi.
     Projeyle ilgili sunumların yapıldığı program, projeye katkıda bulunanlara plaket verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıdan Avrupaya Tenis Kardeşliği Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER