Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi

Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi -Çorum Belediye Başkanı Külcü: Ahi Evran Sanayi Şehri Projesinde sözün bittiği yere geldik


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ahi Evran Sanayi Şehri Projesinde sözün bittiği yere gelindiğini belirtti.
     Külcü, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıçın belediye ziyaretinde yaptığı konuşmada, Ahi Evran Sanayi Şehri Projesinin 13 ayrı meslek grubunu bünyesinde barındıran önemli bir proje olduğunu söyledi.
     Projenin ağırlıklı olarak aşağı sanayi sitesinde bulunan ve organize sanayiye gidemeyecek kapasitede olan esnafları kapsadığını ifade eden Külcü, şunları kaydetti:
     Yeni sanayi projesi ile sizlerin rahat, konforlu alanlarda çalışmanızı istiyoruz. Taslak proje belediyeye teslim edildi. Teknik elemanlarla, mühendislerle değerlendirmeleri yapacağız. İhale aşamasından sonrada Aralık ayında imar planını teslim etmiş olacaklar. Bizde meclisimizde bunları görüşerek oradaki çalışmaları başlatacağız. Bu konuda bize destek olan esnafa teşekkür ediyorum. Yapılmaz, yapılamaz beklentisi içinde olanlar varsa artık bu beklentilerden kurtulmalarını temenni ediyorum. Ahi Evran Sanayi Şehri Projesinde sözün bittiği yere geldik.
     Oluşturulan sanayi şehri projesinde 13 ayrı meslek grubunun ayrı ayrı imar adaları oluşturulduğunu ve meslek gruplarının ihtiyaçları doğrultusunda alanların belirlendiğini ifade eden Külcü, Bu proje, keresteciler, hurdacılar, mermerciler, yediemin, mobilyacılar, marangozlar, kömürcü esnafı, inşaat malzemeleri, demir doğramacılar, karoserciler, büyük oto servisleri, showroomlar, kargocular olmak üzere 13 meslek grubunu kapsamaktadır. Esnaflar için oluşturulan alanlarda parsel metrekare alanları ortalama 1000 ile 2000 metre kare düşünülmüştür. Her meslek grubuna göre ihtiyaç duyulan alanda dükkan büyüklüğü ve modern atölyeler yapılacaktır dedi.
     Kılıçda, Belediye Başkanı Külcünün her zaman esnafın ve Ahi Evran Projesinin yanında olduğunu belirterek, Külcünün Çorumun güzelleşmesine yön veren bir başkan olarak her türlü teşekkürü hak ettiğini, her zaman belediyenin çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER