AK Parti Kadın Kolları 2. Bölge

AK Parti Kadın Kolları 2. Bölge Teşkilat Eğitim Programı -AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit: -Türkiyede kadını siyasete alıştıran ve siyasette ilerlemesini sağlayan, bu işi başaran, sosyal demokrat partiler kabul etme


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Türkiyede sosyal demokrat partiler kabul etmese de kadını siyasete alıştıran ve siyasette ilerlemesini sağlayan partinin AK Parti olduğunu söyledi.
     Akşit, 13 ilin kadın teşkilatlarının katılımıyla Denizlide düzenlenen AK Parti Kadın Kolları 2. Bölge Teşkilat Eğitim Programında yaptığı konuşmada, partisinde kadın ve kadın kollarının çok önemli konuma sahip olduğunu ifade etti.
     Partinin üst yönetimlerinde kadın kolları teşkilatından gelenlerin bulunduğuna işaret eden Akşit, Diğer partilerde bunu görmemiz çok mümkün değil çünkü belli kişilerin hegemonyasındadır. Tuttular mı bırakmazlar, oturdular mı kalkmazlar ama bizde öyle bir şey yok. Sayın Başbakanımız kendisi dahi bir tahdit koymuştur. Bakın hiçbir siyasi partinin bizimki gibi bir müstakil ve mükemmel bir kadın kolları yok, gençlik kolları da yok diye konuştu.
     Akşit, müstakil bir kadın partisi gibi çalıştıklarını, kongreler yaptıklarını, yöneticilerin seçilerek görev aldığını belirterek, partinin kuruluşundan itibaren yarın seçim olacakmış gibi her an hazır olduklarını dile getirdi.
    
     -79 kadın milletvekilimiz var, bunun 46sı AK Parti milletvekili-
    
     Akşit, AK Partinin kadınları siyasetin içine sokan, aktif görevler veren bir parti olduğunu vurgulayarak, 2002 seçimlerinin ardından Mecliste sadece 24 kadın milletvekilinin bulunması nedeniyle üzüldüğünü ancak 13ünün AK Partiden olmasından gurur duyduğunu bildirdi.
     Partisinin kadınları eve kapatıyor, kapatmaya çalışıyor, sosyal hayattan uzaklaştırıyor gibi suçlamalarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Akşit, sözlerini şöyle tamamladı:
     Geçenlerde bir toplantıda salondaki kadınlar, Sayın başkanım, değil eve kapanmak, biz eve giremiyoruz dedi. Demek ki AK Parti kadınları eve kapatmıyor, tam tersine sosyal hayata, siyasi hayata adapte etmiş ve etmeye devam ediyor.
     Türkiyede kadını siyasete alıştıran ve siyasette ilerlemesini sağlayan, bu işi başaran, sosyal demokrat partiler kabul etmeseler de AK Partidir. 2011 seçiminden sonra 79 kadın milletvekilimiz var, bunun 46sı AK Parti milletvekili.
     Toplantıya AK Partili kadın milletvekilleri de katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Kadın Kolları 2. Bölge Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER