Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı

Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı -Yozgat Valisi Yazıcı: Anadolu Ajansı ne diyorsa doğrudur. AA, haberlerini şüpheye kapılmaksızın bu doğrudur diye tartışmasız kabul ettiğimiz bir ajans


YOZGAT (A.A) - Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Anadolu Ajansı (AA) ne diyorsa doğrudur. AA, haberlerini şüpheye kapılmaksızın bu doğrudur diye tartışmasız kabul ettiğimiz bir ajans dedi.
     Vali Yazıcıyı makamında ziyaret eden AA Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçer, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürkün mektubu ile Anadolu Ajansı Yıllık 2012yi kendisine takdim etti.
     AAnın haberlerinin geçmişten günümüze referans ve kaynak gösterebilen belgeler olduğunu ifade eden Yazıcı, Anadolu Ajansı ne diyorsa doğrudur. AA haberlerini şüpheye kapılmaksızın bu doğrudur diye tartışmasız kabul ettiğimiz bir ajans. Milli bir kuruluşumuz. Basın kuruluşlarının ve ajansların içerisinde mazisi itibariyle bir gurur kaynağı. AAnın sadece milli sınırlar içerisinde de yayın yapması da yeterli değildi veya milli sınırlar içerisinde olayları verip de yurt dışındaki olayların da başkalarından beklemek suretiyle haberleştirmesi de doğru değildi. Son yıllarda gözlemlediğimiz kadarıyla zirveye ideal bir ajans konumunda. Son dönemlerde bizdeki ve dışardaki milletler arası olayları dünyaya duyurma gibi önemli bir göreve soyundu diye konuştu.
     Bu nedenle AAyı tebrik ettiğini belirten Yazıcı, AAnın kendisini daha da geliştireceğini ve daha güzel noktaya ulaşacağına inandığını söyledi.
     AA Kayseri Bölge Müdürü İçer de, AAnın son iki yıldır atağa kalktığını vurgulayarak, AAnın Arapça, Boşnakça, Sırpça, Rusça ve İngilizce dillerinde yayın yaptığını söyledi.
     AAnın, 100. yıl vizyonu çerçevesinde hazırladığı 2012 almanağının bu yıl Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde yayımlandığını anlatan İçer, kurumun çalışmaları hakkında Vali Yazıcıya bilgi verdi.
     Yazıcı, daha sonra İçer tarafından kendisine sunulan Anadolu Ajansı 2012 Almanakı inceledi.
    
     -AA dünya ajansları arasındaki hak ettiği yeri alacak-
    
     Bölge Müdürü İçer, daha sonra ziyaret ettiği Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başere de, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürkün mektubu eşliğinde, Anadolu Ajansı 2012 Almanakı verdi.
     Almanağı inceleyen Başer, AA haberlerinin millet nezdinde güvenilir bulunduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:
     AA logolu haberleri artık televizyonlarda sık sık görmeye başladık. AAda yaşanan gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. AA son zamanlarda büyük gelişmeler kaydediyor. Millet olarak gayemiz ülkemizin ileriye gitmesi. AAnın çalışmaları da bu doğrultuda. AA yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum. İleri ki zamanlarda çok daha iyi yerlerde olacağı kanaatini taşıyorum. İnşallah AA dünya ajansları arasındaki hak ettiği yeri alacak.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER