Arkadaşım eşek, Arkadaşım insan oldu

Arkadaşım eşek, Arkadaşım insan oldu -İzmirde, Barış Mançonun "Arkadaşım eşek" şarkısı hayvanların sesi olmak amacıyla "Arkadaşım insan" şeklinde seslendirildi


İZMİR (A.A) - İzmirde Veteriner Hekimler Günü kapsamımında düzenlenen etkinlikte Barış Mançonun "Arkadaşım eşek" şarkısı "Arkadaşım insan" şeklinde seslendirildi.
     Işıkkent Köpek Barınağı Gönüllüleri ile İzmir Müzisyenler Derneğinin organize ettiği programda konuşan Işıkkent Hayvan Barınağı Gönüllü Koordinatörü Defne Epikmen, farklı bir etkinlikle hayvan sevgisine dikkat çekmek istediklerini belirtti.
     Epikmen, veteriner hekimlerle hayvanseverler arasında iletişim ve iş birliğinin zayıf olduğunu ifade ederek, karşılıklı etkileşimi artırma kaygısı taşıdıklarını kaydetti.
     İzmir Müzisyenler Derneğinin Başkanı Oktay Çaparoğlu da Barış Mançonun "Arkadaşım eşek" şarkısının sözlerini farkındalık yaratmak için değiştirdiklerin söyledi.
     Çaparoğlu, O "Arkadaşım eşek" demişti. Bu sözü söyleyen insan figürü köyündeki her canlıyı, kendi dostu, arkadaşı gören, doğayla ve hayatla barışık bir insan tipiydi. O, sevgiyle de bu şarkıyı yazmıştı. Ama artık günümüzde doğayı, hayatı o kadar kirlettik ki canlılara yaşama hakkı bile tanımıyoruz. Biz de o canlıların gözünden bu şarkıyı "Arkadaşım insan" olarak yeniden uyarladık. Umarız mesajımız yerine ulaşır" diye konuştu.
     İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri daha sonra şarkılar söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Halil Şahin
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Arkadaşım eşek, Arkadaşım insan oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER