Aşkın Sadasında Nabi ve Itri paneli

Aşkın Sadasında Nabi ve Itri paneli


KONYA (A.A) - Nabi ve Itri, UNESCOnun 2012yi Nabi ve Itri Yılı ilan etmesi ve Mevlananın 805. doğum yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesinde anılacak.
     Selçuk Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Aşkın Sadasında Nabi ve Itri konulu panel, Türkiyede edebiyat, şiir ve musikiye gönül veren pek çok bilim adamını bir araya getireceği bildirildi.
     Açıklamada, 25 Eylül 2012 Salı günü saat 14:00te Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonunda gerçekleştirilecek panelin, Selçuklu Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Behlül Altunkeserin moderatörlüğünde düzenleneceği bildirildi.
     Panele, TRT İstanbul Radyosu Emekli Ney Sanatçısı Niyazi Sayın, Yıldız Teknik Üniversitesi Koro Şefi Prof. Dr. Ruhi Ayangil, Konya Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Özcanın konuşmacı olarak katılacağı bildirildi.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aşkın Sadasında Nabi ve Itri paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER