Ateşli Silahlar Zafer Kupası müsabakaları sona

Ateşli Silahlar Zafer Kupası müsabakaları sona erdi -Diyarbakırlı atıcılar, müsabakalarda 5 madalya ve 4 kupa alarak 2 Türkiye rekoru kırdı


DİYARBAKIR (A.A) - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunca Diyarbakırda düzenlenen Ateşli Silahlar Zafer Kupası müsabakaları sona erdi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait atış poligonunda 26 Martta başlayan ve 14 ilden 186 sporcunun katıldığı müsabakalarda, Diyarbakırlı atıcılardan Mürsel Ekinci Yıldız erkekler yat müsabakalarında ferdi olarak Türkiye rekoru kırarken, Ezgi Hilal Yılmaz, Berrin Yalçın ve Berçem Yalçından oluşan genç bayanlar takımı ise birinci olarak Türkiye rekoru elde etti.
     Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Ateşli Silahlar Asbaşkanı Kadri Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakırda düzenlenen müsabakaların çok güzel ve sorunsuz geçtiğini söyledi.
     Çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalara 56sı bayan 186 sporcunun katıldığını anlatan Akgün, Diyarbakırda sona eren müsabakalar oldukça güzel geçti. Müsabakalarda önemli dereceler elde edildi. Ferdi ve takım yarışmalarında yeni Türkiye rekorları kırıldı. Ateşli Silahlar Zafer Kupasında dereceye giren sporcularımız Ankarada düzenlenecek kampa davet edilecek. Buradaki çalışmaların ardından başarılı olan atıcılar milli takıma alınacak. Milli takıma seçilen sporcularımız Türkiyeyi Avrupa ve dünya şampiyonasında temsil edecek. Ankaradaki kamp tarihi önümüzdeki günlerde belli olacak dedi.
     Milli Antrenör Abdurrahman Akgün de sporcularının çok önemli başarılara imza attığını söyledi.
     Kupa ve madalyaların yanı sıra kırılan Türkiye rekorlarının yaptıkları çalışmaların karşılığı olduğunu belirten Akgün, Diyarbakırlı atıcılar 5 madalya ve 4 kupa kazanırken, 2 Türkiye rekoru da kırdı. Elde edilen başarılardan dolayı bazı sporcularımız Ankarada kampa alınacak. Bu kamp çalışmalarında başarılı olan sporcular milli takım formasını giymeye hak kazanacak. İnşallah milli formayı benim sporcularım da giyecek. Ben onlara inanıyor ve güveniyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakan/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Ateşli Silahlar Zafer Kupası müsabakaları sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER