Atık Yağlardan ve İzolasyon Sıvılarından Numune

Atık Yağlardan ve İzolasyon Sıvılarından Numune Alma ve Uygulama Eğitimi -Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün düzenlediği eğitim, İZAYDAŞta gerçekleştirildi (Fot


KOCAELİ (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün düzenlediği Atık Yağlardan ve İzolasyon Sıvılarından Numune Alma ve Uygulama Eğitimi, İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Şde (İZAYDAŞ) gerçekleştirildi.
     Eğitime Türkiyenin çeşitli illerinden gelen 40 çevre laboratuvarı yetkilisi katıldı. İZAYDAŞ hakkında yapılan sunumun ardından bakanlık yetkililerinden oluşan eğitmenler, katılımcılara atık yağ ve izolasyon sıvılarından numune alma ile PCB analiz metotlarını anlattı.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ölçüm ve Denetim Dairesi Çevre Referans Laboratuvarı Şube Müdürlüğünde görevli kimyager Mevlana Karakaya, İZAYDAŞ uygulama sahasında gerçekleştirdikleri eğitimin sonunda 40 personeli sınava alacaklarını belirterek, başarılı olanlara numune alma belgesi ile kimlik vereceklerini kaydetti.
     İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç da analiz ve numune alma uygulamalarında ilk akla gelen kuruluş olmayı hedeflediklerini dile getirerek, İZAYDAŞ olarak gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerekse Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akreditasyonu tamamlanmış bölgenin en kapsamlı çevre ve atık laboratuvarına sahibiz dedi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Atık Yağlardan ve İzolasyon Sıvılarından Numune Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER