Azerbaycan Kültür Evi Kocaelide açıldı

Azerbaycan Kültür Evi Kocaelide açıldı -Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Departmanı Müdürü Hasanov: -Bugün Azerbaycan olarak Türkiyenin gücüne güç katıyoruz Türkiyenin bölgesel büyük bir devlet olmasına Azerbayca


KOCAELİ (A.A) - Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Departmanı Müdürü Ali Hasanov, Bugün Azerbaycan olarak Türkiyenin gücüne güç katıyoruz Türkiyenin bölgesel büyük bir devlet olmasına Azerbaycan olarak biz de katkı veriyoruz dedi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka Parkta yaptırılan Azerbaycan Kültür Evinin açılışında konuşan Hasanov, bu güzel merkezin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirterek, merkezin, içinde bulundurduklarıyla Azerbaycanın anlatım merkezi haline geleceğini söyledi.
     Hasanov, 20 yıl önce Azerbaycan ile Türkiyenin sınırlarının açılmasının ardından görüşmelerin yapıldığını ifade ederek, daha sonra kendi öğrencilerinin Türkiyeye, Türkiyedeki öğrencilerin de Azerbaycana geldiğini kaydetti.
     Hasanov, bunun ardından kültürel ve sanatsal birçok öğrencinin toplumlara ulaştığını dile getirerek, bu günlerde bunları derinleştirmeye ihtiyaç olduğunu anlattı.
     Türkiye ile Azerbaycan ilişkileri bölgesel ilişkiler haline geldiğini belirten Hasanov, şöyle konuştu:
     Azerbaycan, Türkiyeye dev yatırımlar yapacak. Azerbaycan 10 yılda Türkiyeye 10 milyar dolar üzerinde yatırım yapacak. Bu yatırımların arkasında bizim gücümüz birleşerek artacak. Bizim sesimiz artık Türk halklarının devletlerinin sesi değil, dünyanın belirli duyulan seslerine çevrilmektedir. Bunun için mutlaka birleşmemiz gerekmektedir. Bizim birliğimizin temelini dedelerimiz koymuş. Azerbaycan olarak biz, Türkiyeye bize yardım yap demiyoruz. Bugün Azerbaycan olarak Türkiyenin gücüne güç katıyoruz. Türkiyenin dünyada bölgesel büyük bir devlet olmasına Azerbaycan olarak bizde katkı veriyoruz.
     Kocaeli Valisi Ercan Topaca da Kocaelinin Türkiyenin her bölgesinden kültürlerin bir araya geldiği kent olduğunu ifade ederek, bu topluluğa Azerbaycandaki kardeşlerinin de katılacak olmasının kendilerini güçlendirdiğini söyledi.
     Azerbaycan ile Türkiyenin dostluğu ve kardeşliği birbirine benimsemiş 2 kardeş olduklarını dile getiren Topaca, kardeşliğin gereğini yaptıklarını, yapmaya devam edeceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Azerbaycan Kültür Evi Kocaelide açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER