Bak postacılar yürüdü

Bak postacılar yürüdü -Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışmasına katılmak isteyen postacılar, Türkiye finalinde mücadele etti -Yarışmacılar sıcak hava zorlanırken, diskalifiye edilen sporcular ise gözyaşlarına hakim


ELAZIĞ (A.A) - Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışmasının Türkiye finali Elazığda yapıldı.
     PTT Genel Müdürü Osman Tural, yürüyüş öncesi Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Elazığda yapılacak finallerin ardından Türkiyeyi Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışmasında temsil edecek erkek ve bayan takımların belirleneceğini söyledi.
     Yarışmayı her yıl bir ilde düzenlediklerini ifade eden Tural, Burada belirlenecek kişileri kampa alacağız. Ülkemizi temsil edecek arkadaşlarımızı bu şekilde belirlemiş olacağız dedi.
     Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da yarışmacıların Elazığdan dostluk ve sempatiyle ayrılacaklarına inandığını belirtti.
     Konuşmaların ardından Elazığ Valisi Muammer Erol, bayanlar 5 bin metrenin, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ise erkekler 10 bin metrenin başlangıcını yaptı.
     Hükümet Konağı önünden Zübeyde Hanım Caddesi istikametine devam ettikten sonra Hükümet Konağı önünde sona eren yarışmada, 31i bayan toplam 115 posta dağıtıcısı, derece elde etmek için kıyasıya yarıştı.
     Sıcak havanın etkilediği yarışmacılara, su ve ıslak sünger dağıtıldı. Sıcaktan etkilenen bazı sporculara görevliler müdahale etti. Koşu sırasında kurallara uymadıkları gerekçesiyle diskalifiye edilen bazı yarışmacılar ise gözyaşı döktü.
     Erkeklerde, Balıkesirden yarışmaya katılan Sebahattin Tatar birinci oldu. İkinciliği Elazığdan Suat Ersoy, üçüncülüğü Edirneden Selçuk Çelik aldı.
     Bayanlarda ise Ankaradan Yeliz Ayyıldız birinci, İzmirden Gülşen Eser ikinci, Trabzondan Nebahat Atasoy da üçüncü oldu.
     Öte yandan yarışmacıların terör olaylarını protesto amacıyla göğüslerine siyah kurdele taktığı görüldü.
     Yarışmada dereceye giren bayan ve erkek posta dağıtıcıları Ankarada kampa alınacak ve yapılacak eleme neticesinde en iyi 3 bayan ile en iyi 5 erkek, milli takım kadrosunu oluşturacak.
    
     -Birinciler-
    
     Yarışmanın erkekler birincisi Sebahattin Tatar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 yıl üst üste Türkiye şampiyonu olduğunu ve birinciliği PTT Genel Müdürü Turala armağan ettiğini söyledi.
     Göğsündeki siyah kurdelenin sorulması üzerine Tatar, Arkadaşlarla böyle bir karar aldık. Malumunuz son günlerde ülkemizi üzen üzücü olaylar yaşanmakta. Terörden çok ciddi anlamda çile çekmekteyiz diye konuştu.
     Bayanlar birincisi Yeliz Ayyıldız da hava şartları dolayısıyla çok zorlandığını söyledi.
    
     Muhabir: Ömer Fansa / Önder Felek
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bak postacılar yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER