Barış motorcuları Türkiyede

Barış motorcuları Türkiyede -İtalyan polis teşkilatına bağlı motosikletli polislerin oluşturduğu MotoForPeace grubu üyeleri, Suriyeye yardım programı kapsamında Çeşme Limanına geldi -Her yıl toplanan yardımı ilgili ülkeye


İZMİR (A.A) - Tolga Albay - İtalyan polis teşkilatına bağlı motosikletli polislerin oluşturduğu ve farklı ülkelerden polislerin de dahil olduğu MotoForPeace grubundan 8 motosikletli polis, Suriyeye yardım programı kapsamında Çeşme Limanına geldi.
     Her yıl toplanan insani yardımı ilgili ülkeye düzenlediği turla teslim eden grup, Suriyeye yardım için temin edilen 3 ambulansın güvenlik sorunu nedeniyle Romadan gönderilmesi nedeniyle turunu Türkiye ve Balkan ülkeleriyle sınırlı tuttu.
     İtalyadan çıktıkları yolculukta Yunanistanın Sakız Adasından Çeşme Limanına feribotla gelen İspanyol ve İtalyan 8 motosikletli polis, kendisi de grup üyesi olan Türk polis başmüfettişi Mehmet Özkoçak tarafından karşılandı.
     Özkoçak, Çeşme Limanında AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya merkezli olarak kurulan grupta İtalyan, İspanyol, Belçikalı ve Türk polislerinin yer aldığını, grubun daha önce de 2006 yılında bir tur kapsamında Türkiyeye geldiğini, bu sırada grupla tanışarak üye olduğunu ifade etti.
     Grubun hayır amaçlı oluşturulduğunu ve her yıl dünyanın belli bölgelerinde ihtiyaç duyulan insani yardımları toplayarak bu ülkelere doğru yola çıktığını, ihtiyaç sahiplerine yardımları elden teslim ettiğini dile getiren Özkoçak, bu yıl Suriye için düzenlenen yardım programı kapsamında temin edilen 3 ambulans ve tıbbi malzemenin Mersin Limanından teslim etmek üzere program yapıldığını, ancak yardımı alacak muhatap bulunamaması ve güvenlik sorunları nedeniyle programda değişikliğe gidilerek, yardımların Suriyede yerleşik bir kilisenin yetkililerine Romada teslim edildiğini belirtti.
     Özkoçak, grubun bu gelişme üzerine bu yılki tur programını Türkiye ve Balkan ülkeleri ile sınırlı tutmak durumunda kaldığını dile getirerek, şunları söyledi:
     Çeşme Limanında karşıladığımız grup içinde İtalyan ve İspanyol meslektaşlarımız var. Grup, İzmir-Selçuk, Denizli-Pamukkale, Antalya, Nevşehir-Göremeyi gezecek. Ardından Ankarada İnterpol tarafından tur ve yardım programıyla ilgili bir toplantı düzenlenecek. Grup, İstanbul turunun ardından 1 Ekimde Edirneden Balkan ülkelerine geçecek. Türkiye içinde 9 günlük tur kapsamında hem ülkemizi tanımış olacaklar hem de MotoForPeace grubunu tanıtmış olacaklar.
    
     -Etiyopyadan Çine kadar uzanan yardım eli-
    
     Özkoçak, grubun 2010 yılında Tunustan Güney Afrikaya 17 bin kilometrelik bir yolu kat ederek, güzergah üzerinde bulunan Etiyopyada bir köyün temiz su ihtiyacının karşılanması için toplanan 160 bin avroluk parayı ulaştırdığını anlatarak, geçen yıl da 12 bin kilometre yol kat edilerek Çin Sichuandaki depremzedeler için 500 bin avroluk yardımı ilgililere teslim ettiklerini kaydetti.
     Çeşme Limanına gelen gruba liderlik yapan İtalyan polis şefi Berhardo Lepore ise Suriyede insanların zor günler geçirdiğini, insanlara yardım için ambulans ve tıbbi malzemeler hazırladıklarını belirtti.
     Grubun Suriye yardım programı kapsamındaki bu yılki turunun güvenlik gerekçesiyle değişiklik gösterdiğini ve turun büyük bölümünü Türkiyede gerçekleştireceğini dile getiren Lepore, Türk polisinin ve Türkiyenin misafirperverliğinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Barış motorcuları Türkiyede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER