Başkentte Sivas Günleri etkinliği

Başkentte Sivas Günleri etkinliği -Suşehri Kaymakamı Demiral: Suşehrini Başkente getirdik


SİVAS (A.A) - Suşehri Kaymakamı Demiral, Başkentte Sivas Günleri adlı etkinliğin önemine dikkati çekerek, Suşehrini Başkente getirdik dedi.
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ile etkinliğe katılan Kaymakam Demiral, yaptığı açıklamada, Başkentte Suşehrini tanıtmaktan dolayı mutluyuz. Bu tanıtım Sivasımız için ne kadar önem arz ediyorsa, bir o kadar da Suşehri için önem arz ediyor diye konuştu.
     Suşehri standı hakkında bilgi veren Demiral, şunları söyledi:
     Etkinlik süresince burada ilçemizi kuru fasulyesiyle, fıstığıyla, barajlarıyla, verimli topraklarıyla ve tüm değerleriyle en iyi şekilde tanıtıyoruz. Kısacası Suşehrini Ankaraya getirdik. Bu Suşehri için çok önemli bir tanıtım. Suşehrimizi zaten Türkiyede bilmeyen yok. Sivas denince akla Suşehri, Suşehri denince de akla Sivas geliyor. Bu anlamda ilçemiz Türkiye tarafından bilinen bir ilçe. Belediye ve kaymakamlığımız bünyesinde çalışan arkadaşlarımıza ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçemize de bu tanıtım günlerinin hayırlı olmasını diliyorum.
     Belediye Başkanı Sedat Sel ise Ankarada ikincisi düzenlenen etkinlikte stantlarını açtıklarını belirterek, Suşehri her zaman olduğu gibi kültürünü, doğal zenginliklerini ve ürünlerini dört gün boyunca Ankarada yaşayan vatandaşlara anlatacak, ürünlerini sergileyecek. Her yıl olduğu gibi Sivasta, Ankarada ve İstanbulda Suşehrini en iyi şekilde tanıtıyoruz. Bu tür etkinlikler insanların kaynaşmasında, o yörenin ürünlerinin, kültürünün bilmesinde önemli etken oluyor. Ben Ankarada yaşayan tüm hemşehrilerimi bekliyor, standımızın ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum diye konuştu.
     Standı, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile çok sayıda bürokrat ziyaret etti. Misafirlere cevizli pestil ikram edildi.
     Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Başkentte Sivas Günleri etkinliğinde Sivas ve ilçeleri tanıtılıyor.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Başkentte Sivas Günleri etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER