Bayramiç Beyazı meclisten tam not aldı

Bayramiç Beyazı meclisten tam not aldı -Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Pehlivan: -Ürünümüzü Türkiyenin dört bir yanından gelen 550 milletvekiline ikram ettik


ÇANAKKALE (A.A) - Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Bayramiç Beyazı adıyla tescil edilen ilçeye özgü beyaz tüysüz şeftaliyi tanıtım amacıyla TBMMye gönderdiklerini belirterek, Ürünümüzü Türkiyenin dört bir yanından gelen 550 milletvekiline ikram ettik dedi.
     Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus ile birlikte beyaz tüysüz şeftaliyi meclise götürdüklerini, bakan ve milletvekillerine ikram ettiklerini söyledi.
     İlk olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazı ziyaret ettiklerini ve meyveyi ikram ettiklerini belirten Pehlivan, Bakanlar, Bayramiç Beyazını tattıktan sonra, şeftaliye çok benzeyen bir meyve, ancak damağımızda inanılmaz bir tat bıraktı dediler diye konuştu.
     Beyaz tüysüz şeftalinin Bayramiç Beyazı adını alarak, ilçenin tescilli endemik meyvesi olduğunu ifade eden Pehlivan, İyi tarım uygulaması yapan üreticilerimizin bahçesinden toplattığımız 2 ton ürünü oda çalışanlarımızla paketleyerek, TBMMye getirdik dedi.
     Bakanlar ve milletvekilleriyle çalışanlara meyveyi ikram ettiklerini belirten Pehlivan, Meyvemiz, meclisten tam not aldı şeklinde konuştu. Pehlivan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Ürünümüzü Türkiyenin dört bir yanından gelen 550 milletvekiline ikram ettik. Bu bizim için çok önemliydi. Ürünümüzü Türkiye ve dünyada tanıtmak için önemli çalışmalardan birini de mecliste gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. 2010 yılında Türkiye Patent Enstitüsüne (TPE) başvurmamızla başlayan tescil çalışmamızı tamamladık. Bayramiç Beyazı bir kimliğe kavuştu. Ürünümüzün diğer ürünlerle arasındaki farklılık, tadı, aroması, en önemlisi de Kazdağlarının havası ile ayrı bir lezzet oluşturmasıdır. Bu özellikleri kapsayan coğrafi tescili yaptırmış bulunmaktayız. Bayramiç Beyazı olarak ürünümüzün tanıtımına ilk önce TBMMnden başladık. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz.
     Bayramiç Ziraat Odası yöneticileri, Bayramiç Beyazı adıyla tescil edilen ilçeye özgü beyaz tüysüz şeftalinin tanıtımının yapılması amacıyla önceki gün, 2 ton şeftaliyi paketleyerek TBMMye göndermişti.
    
     Muhabir : Sabahattin Sallama / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bayramiç Beyazı meclisten tam not aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER