Benim Gözümden projesi

Benim Gözümden projesi -SDÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümünden 5 öğrencinin çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladığı 4 bin 950 avro maliyetli proje başladı


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümünden 5 öğrencinin çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladığı 4 bin 950 avro maliyetli proje başladı.
     Projenin başlanması dolayısıyla SDÜ Konukevinde düzenlenen toplantıda konuşan Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nedret Çağlar, AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığınca onaylanan proje kapsamında SDÜde eğitim gören 10 öğrenciye fotoğrafçılık ve kameramanlık eğitimi verileceğini söyledi.
     Doğa ve çevre konusunda farkındalık oluşturmak için hazırlanan proje ile aynı zamanda öğrencilerin takım çalışması yapmalarındaki becerilerinin artırılmasının amaçlandığını dile getiren Çağlar, şöyle konuştu:
     Proje kapsamında uzman eğitmenlerle SDÜlü 10 öğrenciye 15 hafta süreyle fotoğrafçılık ve kameramanlık eğitimi verilecek. Her hafta cuma günleri düzenlenecek eğitimlerin 5 haftalık bölümü teorik, 10 haftalık bölümü ise uygulamalı eğitim ve etkinliklerden oluşuyor. Teorik eğitimlerini Radyo ve Televizyon Programcılığına ait stüdyoda görecek olan öğrenciler, daha sonra Gölcük Tabiat Parkı, Eğirdir ve Yazılı Kanyonda fotoğraf ve kamera çekimi yapacaklar. Öğrenciler tarafından çekilen görüntü ve fotoğraflar eğitmenler tarafından analiz edilerek değerlendirilecek ve proje sonunda sergilenecek.
     Tamamı ücretsiz olan eğitim ve etkinliklerin katılımcılar için fırsat olduğunu, çalışmanın öğrencilerin kendilerine olan öz güvenlerini arttıracaklarını belirten Çağlar, 28 Haziranda sona erecek projenin 4 bin 950 avro destek aldığını anlattı.
     Programa öğretim görevlileri Zafer Çağlar ile Ahmet Erdil ile projede görevli öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Benim Gözümden projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER