BGC 2011 Gazetecilik Başarı Ödülleri töreni

BGC 2011 Gazetecilik Başarı Ödülleri töreni -Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa Gazeteciler Cemiyetinin üyelerini konut sahibi yapmak amacıyla 85 bin metrekarelik yerin Milli Emlak Genel Müdürlüğünden tahsisi için gerçekleştird


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Gazeteciler Cemiyetinin (BGC) üyelerini konut sahibi yapmak amacıyla 85 bin metrekarelik yerin Milli Emlak Genel Müdürlüğünden tahsisi için gerçekleştirdiği başvuruya, Maliye Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanının gerekli onayı verdiğini bildirdi.
     Arınç, BGCnin geleneksel olarak Basın Kültür Sarayında düzenlediği Gazetecilik Başarı Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, böyle bir gecede Bursadaki gazetecilerle bir araya gelmekten mutlu olduğunu söyledi.
     Göreve yeni seçilen ancak bu görevde neredeyse 20 yıla yaklaşan deneyimli ve başarılı BGC Başkanı Nuri Kolaylıyı kutladığını ifade eden Arınç, bu akşam ödüle layık görülen pek çok değerli basın mensubunu da candan tebrik ettiğini dile getirdi.
     Arınç, geçen yıl da bu ödül törenine katıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:
     Tam seçim öncesiydi, adaylarımızın da teşrifleriyle hem heyecanlı hem kalabalık bir toplantı olmuştu. Şimdi artık adaylar yok, varsa seçilen milletvekillerimiz var. Ama iki toplantıda da değişen bir şey yok. Gördüğüm kadarıyla yine herkes birbirleriyle konuşuyor. Ödüllerden, yapılan konuşmalardan habersizmiş gibi davranıyor. Demek ki bu işin seçimle çok fazla bir ilgisi yok. Bence şununla ilgisi var; gazeteci arkadaşlarımız ve konuklar, birbirlerini görünce çok seviniyorlar, aylarca hasret kalmışlar, birbirlerine sevgilerini, dostluklarını anlatmak için bu geceyi fırsat bilmişler. Demek ki bu toplantıları zaman zaman yapmakta, birbirimizi ne kadar çok sevdiğimizi, güzel cümlelerle ifade etmeye ihtiyacımız var.
     BGC Başkanı ve yöneticilerinin, geçtiğimiz haftalarda Ankaraya geldiklerini ve kendileriyle görüştüklerini anlatan Arınç, BGC Başkanı Kolaylının burada da ifade ettiği konularda hassasiyet gösterilmesini istediğini anımsattı.
    
     -Size bir müjde vermek istiyorum-
    
     Arınç, bu konularda çalışmalar yaptığını ancak bunları uzun uzadıya anlatma veya geldikleri noktayı özetleme imkanının olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Ben daha çok sizin ilgi duyacağınız veya sevineceğiniz bir konuda, ümit ederim sevinirsiniz, size bir müjde vererek, kürsüden ayrılmak istiyorum. Ey millet, size bir müjde vermek istiyorum, o müjdem de şudur; sayın başkanımız Türkiyenin pek çok yerinde olmayan hayırlı bir işi başardı. O da gazeteciler, cemiyet mensupları, basın mensupları için sizleri bir konut sahibi yapmak istiyor. Aylarca önce müracaatını yapmıştı, güzel bir yer beğenilmişti, 85 bin metrekarelik. Bu yerin Milli Emlak Genel Müdürlüğünden tahsisi gerekiyordu. Maliye Bakanımız 3 gün önce imzaladı, bu yeri size tahsis etti. Dün de buraya gelmeden önce size müjde vermek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanımıza yazıyı imzalattım. İki tane tapu gibi imzamız var. Şimdi iş TOKİye kalıyor. TOKİ ile BGC protokollarını, sözleşmelerini yapacaklar ve Bursanın en güzel yerinde, sayın Nuri Kolaylının girişimiyle birer daire sahibi olacaksınız. Güle güle oturun, hayırlı uğurlu olsun.
    
     -Düzenlemeyi merakla bekliyoruz-
    
     BGC Başkanı Nuri Kolaylı da bu yıl yarışmayı bir süre önce vefat eden eski BGC başkanlarından Necati Akgün anısına düzenlediklerini söyledi.
     Kolaylı, Başbakan Yardımcısı Arınça bir süre önce sunarak çözüm istedikleri sorunlara dikkati çekmek istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Sorunlarımızın başından Türk Ceza Yasası ve Terörle Mücadele Yasasının ifade özgürlüğünü kısıtlayan düzenlemeler içermesi gelmektedir. Gazeteciler bu çerçevede yazıları, haberleri ve kitapları nedeniyle yargılanmamalıdır. Gazetecilik yaptıkları için tutuklanan meslektaşlarımızın serbest bırakılması en büyük beklentimizdir. Ekonomik sıkıntı çeken yerel basın kuruluşlarımız teşvik kapsamına alınarak desteklenmelidir. Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında gazetecilerin elinden alınan yıpranma hakkı, meslektaşlarımıza yapılan büyük haksızlıktır. Gazeteciler yıpranmak bir yana meslekleri uğruna canlarından olmuştur, olmaktadır. Konunun yeniden gündeme getirilerek, elimizden alınan yıpranma hakkımızın iade edilmesini istedik. Sayın Başbakan Yardımcımız bu konuda olumlu gelişme sağlandığını müjdeledi. Düzenlemeyi merakla bekliyoruz.
    
     -Ödüller-
    
     BGC 2011 Gazetecilik Başarı Ödülleri yarışmasına katılan 148 eser arasından yapılan değerlendirmede, 22 esere başarı, 24 esere de mansiyon ödülü verildi.
     Anadolu Ajansı (AA) Bursa Bölge Müdürlüğünden Ali Atmaca, Genel Fotoğraf dalında CHP Yalova Mitingi fotoğrafıyla layık görüldüğü başarı ödülünü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın elinden aldı.
     Bursada Bugün internet haber portalı ile BGCnin, basın kuruluşlarının çalışanlarının katılımıyla ortaklaşa düzenlediği halı saha turnuvasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.
     Turnuvada birinci olan AS TVye şampiyonluk kupasını BGC Başkanı Kolaylı verdi. Turnuva ikincisi AA Bursa Bölge Müdürlüğü ile üçüncülüğü elde eden Doğan Haber Ajansı (DHA) takımları da ödüllendirildi.
     Törene, ayrıca Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, AA Denetim Kurulu Üyesi Erkan Durdu, merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve çok sayıda gazeteci katıldı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber BGC 2011 Gazetecilik Başarı Ödülleri töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER