Bir Nehir, 3 Şehir projesi...

Bir Nehir, 3 Şehir projesi... -Trakya, Bulgaristan ve Yunanistan klasik otomobilciler derneklerince düzenlenen proje çerçevesinde, 2. Uluslararası Klasik Otomobil Rallisi yapıldı


EDİRNE (A.A) - Edirnede, Bir Nehir 3 Şehir projesi kapsamında 2. Uluslararası Klasik Otomobil Rallisi yapıldı.
     Trakya, Bulgaristan ve Yunanistan klasik otomobilciler dernekleri tarafından düzenlenen Bir Nehir, 3 Şehir projesi çerçevesinde gerçekleştirilen, 2. Uluslararası Klasik Otomobil Rallisine, 30 otomobil katıldı.
     Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan arasındaki dostluğu artırmak, Meriç Nehrinin ıslah edilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma, Bulgaristanın Filibe kentinden başladı. 71 kilometrelik Haskova- Harmanlı özel etabına da katılan yarışmacılar, daha sonra Kapitan Petko Voyvoda Sınır kapısından Yunanistanın Orestiada ve Dedeağaç kentine ulaştı.
     İpsala Sınır Kapısından Türkiyeye giriş yapan otomobiller daha sonra Edirneye geldi.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Murat Erşen, Plovdiv Antika Otomobiller Kulübü Başkanı Donço Donçev tarafından otomobillerin karşılandığı yarışmada, Bulgar Niki Kolev birinci, Bülent Egeli ikinci ve Bulgar Keril Nikoloev üçüncü oldu.
     Dereceye girenlere kupalarını Edirne Belediye Başkan yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu verdi. Tanrıkulu, belediyenin desteklediği yarışmanın Edirnenin tanıtımına katkı sağladığını kaydetti.
     (RC-MTE)
<< Önceki Haber Bir Nehir, 3 Şehir projesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER