Çekik gözlüler Neslihandan korkacak

Çekik gözlüler Neslihandan korkacak -Anne Kavas: -Bu yıl Neslihanın grubunda üç Çinli vardı. Bu yıl iki Çinliyi yendi. Final maçını da kazabilirdi. Çinliler bundan sonra Neslihandan korksun -Neslihan Kavas: -


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında, masa tenisinde gümüş madalya kazanan milli sporcu Neslihan Kavasın annesi Fevziye Kavas, Bu yıl Neslihanın grubunda üç Çinli vardı. Bu yıl iki Çinliyi yendi. Final maçını da kazabilirdi. Çinliler bundan sonra Neslihandan korksun dedi.
     Kavas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Neslihanın 10 yaşında masa tenisi sporuna DSİ Bent Sporda başladığını ve 15 yaşından beri raketi elinden düşünmediğini kaydetti.
     Kızının doğuştan kalça çıkığı engelinin bulunduğunu anlatan Kavas, şöyle konuştu:
     Sağ ayağında iki santimetre kısalık var. 1999 yılında, 12 yaşındayken son ameliyatını olmuştu. Bütün vücudu alçılı bir şekilde yatıyordu. O sırada Marmara Depremi oldu. Neslihan, yattığı için dışarıya çıkamadık. Neslihan, sarsıntının hemen ardından vitrindeki raketini istedi. Deprem şokunu geçirinceye kadar, raketi bir kaç gün sürekli yanında durdu.
    
     -Gözünde Çinlileri çok büyütüyordu-
    
     Neslihanın ilköğretimini ve orta öğretimi Eskişehirde tamamladığını vurgulayan Kavas, başarılı sporcunun 2004te Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliğini kazandığını bildirdi.
     Kavas, kızının okulunu başarıyla bitirdiğini belirterek, Şu anda gıda mühendisi ancak spora ağırlık verdiğinden mesleğini yapmıyor. Çok başarılı bir öğrenciydi. Sporcu olmanın verdiği disiplinli bir hayatı vardır. Kişilik olarak mükemmel bir çocuktur. Sevecen ve iyilik severdir. Her yaş aralığıyla sohbet eder. Hedefi hep yükseklerdi diye konuştu.
     Neslihanın bu yılki oyunlarda büyük bir başarı aldığına işaret eden Kavas, şöyle devam etti:
     Neslihan, gözünde Çinlileri çok büyütüyordu. Masa tenisi Çinlilerin ata sporu olarak biliniyor. Ben de Yavrum onlar da Allahın kulu. Onları Çinli olarak görme diyordum. Bu yıl Neslihanın grubunda üç Çinli vardı. Bu yıl iki Çinliyi yendi. Final maçındaki Çinliyi de yenebilirdi ancak buna şükür. Çinliler bundan sonra Neslihandan korksun.
    
     -Takım maçlarına çok moralli çıkacağız-
    
     Telefonla annesini arayan Neslihan Kavas da, moralinin çok iyi olduğunu ve 6 Eylülde masa tenisinde takım maçlarının başlayacağını bildirdi.
     Masa tenisinde aldığı gümüş madalyadan memnun olduğunu vurgulayan Kavas, Altın madalya almak istiyordum. Bir daha ki sefere inşallah... Takım maçlarına çok moralli çıkacağız. Türk halkı bizi desteklemeye devam etsin. Onların dualarını bekliyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Çekik gözlüler Neslihandan korkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER