Çocuğuna 7 Uyurların adını koy altını

Çocuğuna 7 Uyurların adını koy altını al -Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, çocuklarına 7 Uyurlardan Mislinanın adını koyan aileye altın hediye etti -Belediye Başkanı Aydoğan: 7 Uyurların isimlerinin yaşatıl


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, çocuklarına 7 Uyurlardan Mislinanın adını koyan aileye altın hediye etti.
     Afşin Belediye Meclisinin yaklaşık 3 yıl önce, Eshab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımı amacıyla aldığı karar doğrultusunda, çocuklarına Eshab-ı Kehfin adları olan Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş isimlerini koyan ailelere altın, hemşehrilik beratı ve isim madalyası verilmesi uygulaması devam ediyor.
     Belediye Başkanı Aydoğan, çocuklarına 7 Uyurlardan Mislinanın adını koyan Tuğba-Tayfun Ceyhun çiftini ziyaret ederek, altın hediye etti.
     Eshab-ı Kehfe izafe edilen isimlerin yaşatılması için çocuklarına bu isimleri verenlere altın hediye edilmesi uygulamasını yaklaşık 3 yıldır sürdürdüklerini belirten Aydoğan, Bu kapsamda genç Ceyhun ailesini ziyaret ettik. Genç çiftimiz çocuklarına Mislina adını vermiş. Çocukları olan ailelerimizden bu isimlerin yaşatılması için destek bekliyoruz ve bu isimlerin çoğalmasını arzu ediyoruz dedi.
     Elbistan, Göksun ve diğer ilçelere çağrıda bulunan Aydoğan, Mislina adı kız çocuklarımıza çok yakışıyor. 7 Uyurların isimlerinin yaşatılması için destek bekliyoruz. İnşallah çocuklarını bu isimlerle adlandırırlar diye konuştu.
     Aydoğan, sadece 2012de 13 ailenin çocuklarına Eshab-ı Kehfin adını koyduğunu bildirdi.
     Anne Tuğba Ceyhun ise Belediye Başkanı Aydoğana teşekkür ederek, Gördüğüm bir rüya nedeniyle kızıma Mislina adını koymaya karar verdim. Bir de ilçemizde Eshab-ı Kehf Külliyesi bulunuyor. Bundan da etkilendik. Çok mutluyuz dedi.
     Öte yandan Afşin Nüfus ve Vatandaşları İşleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, son 3 yıl içinde toplam 60 bebeğe, 7 Uyurlar olarak bilinen Eshab-ı Kehfin adları verildi.
    
     -Eshab-ı Kehf hadisesi-
    
     Eshab-ı Kehf Kültür ve Koruma Derneğinin internet sitesindeki bilgiye göre, Efsus ya da Yarpuz denilen bir şehirde Dakyanus (Dakyus) adındaki zalim hükümdar, halkı kendisine ve putlarına tapmaya zorlar. Allahın varlığına ve birliğine inanan birkaç genç ise gizlice ibadet ederek bu zalimin buyruğu dışına çıkar. Bunu haber alan Dakyanustan kaçan gençler, yolda kendileri gibi inançlı bir çobana rastlar. Çobanın bildiği ve yanında su olan bir mağaraya sığınan yedi kişi, burada uykuya dalar.
     Kralın vezirleri mağarayı bulur, ancak korkularından içeri giremez ve içerdekilerin dışarı çıkmaması için mağaranın ağzını kapatırlar.
     7 uyurlar adı verilen kişiler, yaklaşık 309 sene bu şekilde kalır ve daha sonra uyanır. 7 Uyurlardan Yemliha, şehre ekmek almaya gider, ancak Dakyanus zamanından kalma para ile alışveriş yapmak istediği için yakalanır. Yemliha, kurulan mahkemede durumu anlatır ve insanları inandırmak için mağaraya götürür.
     Mağaradaki arkadaşlarının korkacağını düşünerek yaşananları anlatmak için içeri yalnız giren Yemliha ve arkadaşları, sır olur.
    
     Muhabir: İdris Aydın / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çocuğuna 7 Uyurların adını koy altını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER