Çocuk gelinlerin dramını tiyatroyla anlatıyorlar

Çocuk gelinlerin dramını tiyatroyla anlatıyorlar -KSÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kurduğu Çocuk Gelinlere Hayır adlı tiyatro grubu, sahnelediği oyunla çocuk yaştaki gelinlerin dramını anlatıyor -KSÜ Öğretim Üyesi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğrencileri tarafından kurulan Çocuk Gelinlere Hayır adlı tiyatro grubu, sahnelediği oyunla çocuk yaştaki gelinlerin dramını anlatıyor.
     Derste gördükleri Çocuk gelinler ve çocuk istismarı konusundan yola çıkan Sağlık Meslek Yüksekokulu (MYO) Hemşirelik Bölümünde eğitim gören 8 öğrenci, Çocuk Gelinlere Hayır adlı tiyatro ekibi kurdu. Öğrenciler, hazırladıkları Çocuk Gelinler ve Çocuk İstismarı adlı oyunu ilk kez Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde sahneledi.
     Çocuk gelinler ve istismar konusunu ülkenin her yerinde anlatmayı amaçlayan öğrenciler, bu konuda da bir farkındalık oluşturmak istiyor.
     Tiyatro grubuna destek veren KSÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Seda Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk gelinleri ve çocuk istismarını perdeye yansıtmaya çalıştıklarını söyledi.
     Türkiyede ortaya çıkmayan bir çok çocuk gelin ve çocuk istismarının olduğunu savunan Arslan, Amacımız farklı bir yöntemle halkı bilinçlendirmek. Oyunda bir yandan toplumsal mesaj verilirken, bu tür durumlarla karşı karşıya kalanların nereye başvurmaları ve neler yapılması gerektiği anlatılıyor. Burada öğrencilerin toplumsal konuya ilgisi de takdir edilmesi gerekiyor dedi.
     Çocuk gelinleri sadece haber çıktığında fark ediyoruz diyen Arslan, böylesi olaylarla her zaman karşılaşılabileceğini, sahneledikleri oyunla da halkın dikkatini bu konuya çekmeye çalıştıklarını dile getirdi.
     Çocuk istismarı denildiğinde sadece cinsel istismar akla gelmemesi gerektiğini vurgulayan Arslan, şiddetin ve çocuk yaşta işçi çalıştırmanın da bir istismar olduğunu sözlerine ekledi.
     Tiyatro grubunda yer alan Özkan Kutlu da çocuk gelinler ve çocuk istismarı gibi hayati bir konuyu anlatmanın kendileri için şeref olduğunu söyledi.
     Okul arkadaşlarıyla kurdukları tiyatroyla çocukların istismarının perdeye yansıtıklarını dile getiren Kutlu, Bir öğrenci olarak çok iyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Çocuklar bu ülkenin geleceğidir. Geleceğimizi karartmamak için çocuk gelinlere ve çocuk istismarına hayır diyoruz. Bunları tiyatro oyunuyla anlatıyoruz şeklinde konuştu.
     Öğrencilerden Mustafa Kara da, küçük yaşta evlilikler ve istismarın çocukların kaderi olmaması gerektiğini anlatmak için taşın altına ellerini koyduklarını ifade etti.
     Kara, imkan verilmesi halinde Türkiyenin farklı illerinde sahne alabileceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Çocuk gelinlerin dramını tiyatroyla anlatıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER