Daha Adil Bir Dünya İçin Yanımda

Daha Adil Bir Dünya İçin Yanımda Ol projesi -AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: -Proje değerlendirme toplantısı, yarın Malatyada gerçekleştirilecek


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Öznur Çalık, Daha Adil Bir Dünya İçin Yanımda Ol projesinin değerlendirme toplantısının yarın Malatyada gerçekleştirileceğini bildirdi.
     Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, programa TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül ve komisyon üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve eski Bakan Güldal Akşit, milletvekilleri, bürokratlar, üniversite yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağını belirtti.
     Toplantıda, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli bölgesi özelinde toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin mevcut durumun, ihtiyaçlar ve yapılan çalışmaların tartışılmasının amaçlandığını ifade eden Çalık, Biz de Varız kampanyasına imzalar atılacağını kaydetti.
     Kampanyanın cinsiyetler için fırsat eşitliği konusundaki tartışmaların zenginleşmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Çalık, kadın dostu kent olarak anılan Malatyanın çok güçlü ve mücadeleci kadınları barındırdığına işaret etti.
     Kurumların kadın girişimciler için sürdürdükleri eğitim ve kredi programlarında önemli geri dönüşler aldıklarını ifade eden Çalık, Son 10 yılda tüm ülkede, bölgemizde ve Malatyada kadınlarımız lehine çok önemli değişiklikler oldu. Bizler bunun şahidiyiz. Yasal düzenlemeler bakımından kadınlarımızın hak arayışında hiçbir eksiğimiz kalmadı. Şimdi zihinsel dönüşüm için çaba gösteriyoruz. İşte bu toplantı, bu pozitif rüzgarın somut meyveleriyle bizleri tanıştıracak, kadınlarımıza ve bizlere daha büyük adımlar atmak için cesaret verecek değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Daha Adil Bir Dünya İçin Yanımda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER