Derslik ve Merkezi Birimler Projesi

Derslik ve Merkezi Birimler Projesi -Giresun Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aygün Attar: -Proje kapsamında yer alan TOKİ birinci etap 36 bin metre kare yapım işinin kapalı alan büyüklüğü 80 bin metre kareye yükseltildi


GİRESUN (A.A) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Derslik ve Merkezi Birimler Projesi kapsamında yer alan TOKİ birinci etap 36 bin metre kare yapım işinin kapalı alan büyüklüğünün 80 bin metre kareye yükseltildiğini bildirdi.
     Attar, Merkez Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Bakanlar Kurulu kararıyla Giresun Üniversitesine derslik ve merkezi birimler inşaatıyla ilgili 36 bin metrekare alan izini verildiğini hatırlattı.
     Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşekle Ankarada görüşmeler yaptığını ve 36 bin metrekarelik alanın 80 bin metrekareye çıkarılmasını talep ettiğini ifade eden Attar, şunları kaydetti:
     Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmazın talimatıyla bu istek gerçekleşti ve Giresun Üniversitesi için Bakanlar Kurulunun öngördüğü 36 bin metrekare inşaat alanı 80 bin metrekareye yükseltilmiş oldu. Yani yüzde 120 artış oldu. Bu bize yapılacak olan ödemenin de yüzde 120 oranında artış olması anlamına gelmektedir. Bize ayrılan ödenek 12 milyon liradan 30 milyon liraya çıkmış oldu. Giresuna hayırlı olsun diyorum.
     Attar, TOKİnin Giresun Üniversitesinde Aralık ayının başı itibariyle inşaatlara başlayacağını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Derslik ve Merkezi Birimler Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER