Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası konseri

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası konseri -Orkestra, yılın ikinci konserini piyanist Gülsin Onay eşliğinde Eskişehirde verdi


ESKİŞEHİR (A.A) - Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, yılın ikinci konserini piyanist Gülsin Onay eşliğinde Eskişehirde verdi.
     Doğuş Grubu bünyesinde 2006 yılında kurulan, Türkiyenin ilk çocuk senfoni orkestrası niteliğindeki orkestra, çeşitli konservatuvarlarda eğitim gören 11-18 yaş grubundaki 90 öğrenciden oluşuyor.
     Ankaranın ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayında sahne alan, şefliğini ve genel müzik direktörlüğünü Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmenin yaptığı orkestraya piyanist Onay eşlik etti.
     Ücretsiz konserde Hasan Turanın Türk Dansları, Çaykovskinin 1. Piyano Konçertosu ile Sergei Prokofievin Romeo ve Juliet 1 ve 2 numaralı süitlerinden seçmeler seslendirildi.
     Orkestra, yarın Ankarada Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonunda sahne alacak, konserden elde edilecek gelir, Tohum Otizm Vakfının eğitim verdiği otistik çocuklara eğitim materyali desteği ve özel eğitim öğretmenlerinin eğitimine katkı sağlanması amacıyla kullanılacak.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş / Sedat Gök
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası konseri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER