Doktor balıklar antik havuza ilgiyi artırdı

Doktor balıklar antik havuza ilgiyi artırdı -Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Oklu: Balıklar 28 derecedeki su sıcaklığında yaşıyorlar ve turizme çok büyük destek vermeye başladılar


DENİZLİ (A.A) - Ölü deri hücrelerini yemeleri nedeniyle doktor balıklar olarak adlandırılan Garra rufa cinsi balıklar, Pamukkaledeki antik havuza olan ilgiyi artırdığı bildirildi.
     Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pamukkalede şifalı suyu ve binlerce yıl öncesine uzanan geçmişiyle turistlerin yoğun ilgi gösterdiği antik havuzun hemen yanında geçen yıl oluşturulan özel salonda, ölü deri hücrelerini yemeleri nedeniyle doktor balıklar olarak olarak adlandırılan Garra rufa cinsi balıklarla turistlere doğal pedikür ve masaj imkanı sağlandığını belirtti.
     Günde ortalama bin 500 kişinin girdiği antik havuzun şifalı suyundan yararlanan turistlerin, Garra rufa balıklarıyla da ayak ve ellerdeki ölü hücrelerinden kurtulduklarını ifade eden Oklu, şunları söyledi:
     Yapılan araştırmalara göre antik havuzun suyu, kalp hastalığı, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, raşitizm, felç, sinir ve damar hastalıklarına, içildiğinde de spazmlı midelere iyi geliyor. Şifa arayan insanlara daha iyi hizmet vermek için geçen yıl Almanyadan Garra rufa cinsi balık getirttik. Her birinde 360 balık olan 12 akvaryumumuz var. Balıklar, 28 derecedeki su sıcaklığında yaşıyorlar ve turizme çok büyük destek vermeye başladılar. Havuzdan çıkan insanlar ayaklarını akvaryuma soktuğunda doktor balıklar ölü hücreleri yiyor, ayaklara ve ellere adeta pedikür ve masaj yapıyor. Doktor balıklar antik havuza olan ilgiyi arttırdı.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Doktor balıklar antik havuza ilgiyi artırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER