Dr. Fazıl Doğan 3. Ulusal Tıp

Dr. Fazıl Doğan 3. Ulusal Tıp Günleri sempozyumu -Sempozyum, çeşitli üniversitelerden tıp akademisyenlerinin katılımıyla 30 Kasım-2 Aralıkta Kütahyada yapılacak


KÜTAHYA (A.A) - Dr. Fazıl Doğan 3. Ulusal Tıp Günleri sempozyumu, çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla 30 Kasım-2 Aralıkta Kütahyada yapılacak.
     Düzenleme Komitesinin hazırladığı programa göre, sempozyumun açılış töreni, Kütahyadaki Yoncalı Termal Otelde yarın gerçekleştirilecek.
     Törende, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Recep Akdurun sunumunun ardından Emet Cevizdere Araştırma Derneği (ECDAD) Başkanı Ali Duyan, Dr. Fazıl Doğanın yaşamına ilişkin bilgi verecek ve Prof. Dr. Hamit Hancı, Kuvayi Milliye Destanı adlı müzik, slayt ve şiir gösterisini sunacak.
     İlk gün etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Kerem Doksat, Prof. Dr. Recep Akdur, Prof. Dr. Akın Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Zehtiye Füsun Yaşar, Yrd. Doç. Dr. Suavi Tuncay, Yrd. Doç. Dr. Serap Selver Kipay, Yrd. Doç. Dr. Burcu İlkay Karaman, uzman doktorlar Erkan Balkan, Ülkümen Rodoplu, Neslim Doksat, ziraat mühendisi ve ebe Yeliz Çatak, Arzu Kanlının sunumları ve Kütahya Akoluklar Zeybek Grubunun gösterisine yer verilecek.
     Sempozyum çerçevesinde 1-2 Aralıkta çeşitli üniversitelerde görevli akademisyenler tarafından mobbing, tıbbi uygulama hatalarında bilirkişilik, adli diş hekimliği tarihi, osteoporoz, kaplıca ve içmelerin tıbbi kullanımı, sağlık uygulamalarında revizyon, talasemi ve aile ilişkileri, nefret suçları, depresyon, yunus terapisi, hemşirelikte değişim konularında sunumlar aktarılacak.
     Katılımcılar, Emet ilçesinde, Cevizdere Şehitler Anıtı, Borik Asit Fabrikası ile Dr. Fazıl Doğanın torunlarını ziyaret edecek, Kütahyanın tarihi ve turistik mekanlarını gezecek.
    
     -Kurtuluş Savaşı ve Dr. Fazıl Doğan-
    
     ECDAD Başkanı Ali Duyan, AA muhabirine, Dr. Fazıl Doğanın Kurtuluş Savaşı yıllarında Emette milli mücadele teşkilatını kurmak için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından görevlendirildiğini söyledi.
     Dr. Doğanın, Emetin Yunan Ordusunca işgali öncesi ve sırasında önemli görevler üstlendiğini belirten Duyan, şöyle konuştu:
     Emetin kurtuluşunda sembol kişilerden olan Dr. Fazıl Doğan konusunu, daha önce Antalyada yapılan ikinci sempozyumda dernek adına yaptığım sunumda anlatmıştım. Bu toplantıda, 3üncü sempozyumun Kütahyada yapılması talebimiz kabul edildi. Bundan dolayı çeşitli bilim dallarından birçok profesör, doçent ve uzman, Kütahyadaki sempozyumda sunumlar yapacak. Emete de gelecek katılımcılar, Dr. Fazıl Doğanın Kurtuluş Savaşı yıllarında çalışma yeri olarak kullandığı tarihi han ile Emette Yunan Ordusu ile yoğun çarpışmalar yaşanan Cevizdere mevkisindeki anıtı ziyaret edecek.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Dr. Fazıl Doğan 3. Ulusal Tıp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER