Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü -Kızılay Bilecik Şubesi ve Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağışı Merkezi, bağışçılarını ödüllendirdi


BİLECİK (A.A) - Kızılay Bilecik Şubesi ve Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağışı Merkezi, kan bağışçılarını gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirdi.
     Polisevinde, Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla düzenlenen törene Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Uğural, İl Sağlık Müdür Vekili Ömer Balcı ve Müdür Yardımcısı Metin Karakuş, Kredi Yurtlar Yurt Müdürü Selahattin Bulmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Enver Kandil, Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Yıldız, Kızılay Bilecik Şubesi Başkanı Selami Çınar ve Eskişehir Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mustafa Sabri Akaoğlu ile kan bağışçıları katıldı.
     Yağcı, burada yaptığı konuşmada, Kızılay Bilecik Şubesinin çalışmalarının son yıllarda üst seviyede bulunduğu ve organizasyonlarıyla kan bağışı noktasında ilerleme olduğunu belirterek, bundan mutluluk duyduklarını söyledi.
     Kızılayı çocukların gönlünde canlandıracak, sevgiyi ve saygıyı artıracak projeler yapılması gerektiğinin altını çizen Yağcı, şöyle konuştu:
     Henüz uygulamaya koyamadığımız ama Türkiyeye de örnek olmasını arzu ettiğimiz çocuklarımıza Kızılay ve yardım duygusunu işleyecek Kızılay Parkı yapmak istiyoruz. Kızılayın hem yardım hem de görsel unsurlarını çocuklarımızın yaşamında devamlı hatırlayacakları ögeleri koyup sosyal hayatımız içerisinde paylaşılan bir alan olması noktasında ön çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde belediye olarak bu katkıyı yapmak istiyoruz. Kötü anlarda bir araya gelmeyelim, güzel anlarda, birlik, beraberlik, merhamet ve hoşgörü duyguları içerisinde bir olalım. İyi zamanlarda da bu birlikteliğimizi kötü günlere hazırlık olarak değerlendirelim.
     Çınar da, Türk Kızılayının 144 yıldır insan onurunu korumak ve insan acısını dindirmek konusunda ulusal ve uluslararası alanda faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek, her türlü koşulda yılmadan görev yaptığını ve hiç kimsenin kan ihtiyacı nedeni ile mağdur olmaması için canla başla çalıştığını kaydetti.
     2011 yılında 9 bin 244 ünite kan bağışının yapıldığını belirten Çınar, Göreve geldiğimizden itibaren kan bağış oranı binlerle ifade edilmeye başlanmıştır. En önemli unsurlardan biri belediye anonsunda kan aranıyor anonsları bitmiştir. Bunun nedeni Bilecik Devlet Hastanesine kazandırılan kan buzdolabında her gruptan yedek ünite kanların bulunmasıdır dedi.
     Konuşmaların ardından 10 ve üzerinde kan bağışında bulunan 3 kan bağışçısına gümüş ve 47 bağışçıya da bronz madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER