Dünya Medeniyetler Kraliçesi yarışması Diyarbakırda yapılacak

Dünya Medeniyetler Kraliçesi yarışması Diyarbakırda yapılacak -Onursal Başkanlığını Süha Özgerminin yapacağı 21 ülkeden 22 güzelin katılacağı Miss Civilation Of The World yarışmasında Medeniyetler Kraliçesi seçilecek (


DİYARBAKIR (A.A) - Dünya Medeniyetler Kraliçesi (Miss Civilation Of The World) Yarışması Diyarbakırda yapılacak.
     Onursal Başkanlığını Süha Özgerminin yapacağı 21 ülkeden 22 güzelin katılacağı Miss Civilation Of The World yarışmasında Medeniyetler Kraliçesi ve nedimeleri seçilecek.
     Organizasyonun tanıtımı için Prestige Otelde organizasyon komitesinin katılımı ile düzenlenen basın toplantısında konuşan patent sahibi ve Onursal Başkan Süha Özgermi, Diyarbakırda yaklaşık 66 yıl önce hakimlik yaptığını ifade ederek, uzun bir süre kalmadığı Diyarbakırı uzun bir süre aklından ve kalbinden çıkaramadığını söyledi.
     Özgermi, duyduğu sevgi ve özlem nedeniyle sahibi ve yapımcısı olduğu Dünya Medeniyetler Kraliçesi yarışmasını Diyarbakırda gerçekleştirmeyi arzu ettiğini belirterek, şöyle dedi:
     Dünyanın her yerinde Diyarbakır için çok güzel kelimeler sarf ediliyor ama acı sözler de söyleniyor. Bu nedenle bana göre dünyanın en ciddi güzellik yarışması olan Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışmasını dünya medeniyetlerinin simgesi olan Diyarbakırda gerçekleştireceğiz. Amacımız Diyarbakırın güzelliklerini dünyaya duyurmaktır. Çünkü Diyarbakır bu iyiliğe layık. Burası insan sevgisi ile dolu kalplerin bulunduğu tarih kokan bir şehir. 91 yaşındaki Süha Özgermiyi koşa koşa getiren bir şehir burası. Bu şehre ilişkin ön yargılar bizi çok üzüyor. Buradan tüm dünyaya ilan ediyorum ki; Diyarbakırda böyle hadiseler yok. Diyarbakır barış memleketi, Türkiyenin barış ögesi. Bunu anlatabilirsek ne mutlu bize. Hepimiz Diyarbakırın emrindeyiz.
     Yarışmaya katılacak 22 dünya güzelinin 1 Nisanda Diyarbakırda kampa gireceğini bu süre içerisinde de güzellerin Diyarbakırın tarihi mekanlarını gezme fırsatı bulacağını belirten Özgermi, 7 Nisanda yapılacak final yarışması ile de dünyanın en güzel 5 genç kızının seçileceğini söyledi.
     Özgermi, tüm arzularının yarışmaya katılan genç kızların ülkelerine döndüğünde Diyarbakırı ve Türkiyeyi güzel hatıralarla anmaları olduğunu vurgulayarak, Birinci güzel Medeniyetler Kraliçesi seçilecek. Diyarbakırda ilk kez gerçekleştirilecek yarışmaya Türkiyeden 2 güzel katılacak. Bunların biri, Rumeli Güzeli diğeri ise Anadolu Güzeli seçilecek. Çünkü Türkiyedeki elemelere İstanbuldan ve Kahtadan katılan 2 güzelimiz aynı oyu aldı dedi.
     Özgermi, jüri üyelerinin isimlerini yarışmaya bir hafta kala açıklayacaklarını belirtti.
     Genel Sekreter Naciye Kaya ise, Türkiyenin belirli bölgelerinde bugüne kadar pek çok yarışmaya imza attıklarını, ancak ilk kez Diyarbakırda böyle bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Kaya, 7 Nisanda Kaplan City Park Tesislerinde düzenlenecek final gecesinde 5 dünya güzelinin belirleneceğini vurgulayarak, bu organizasyonla Diyarbakırı tüm dünyaya daha iyi tanıtmayı umduklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Dünya Medeniyetler Kraliçesi yarışması Diyarbakırda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER