Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışması

Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışması -21 ülkeden 22 güzelin katılımıyla Diyarbakırda düzenlenecek Miss Civilization Of The World Yarışması için geri sayım başladı -Yarışmanın ikinci güzeli barış güzeli olarak seçilecek


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Dünya Medeniyetler Kraliçesi (Miss Civilization Of The World) Yarışmasına ev sahipliği yapacak.
     Onursal Başkanlığını Süha Özgerminin yaptığı, 21 ülkeden 22 güzelin katılacağı ve 7 Nisanda gerçekleştirilecek Miss Civilization Of The World Yarışmasında, Medeniyetler Kraliçesi ve nedimeleri seçilecek.
     Yarışma hazırlıkları için Diyarbakırda bulunduğunu belirten Özgermi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patenti kendisine ait olan yarışmayı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğiyle 7 Nisanda düzenleyeceklerini bildirdi.
     Yaklaşık 67 yıl önce Diyarbakırda hakimlik yaptığını, kente karşı özel bir ilgisi bulunduğunu belirten Özgermi, duyduğu sevgi ve özlem nedeniyle patenti kendisine ait Dünya Medeniyetler Kraliçesi yarışmasını tarih ve kültür kokan kentte yapacağını ifade etti.
     Özgermi, Türkiyenin en tarihi, dünyanın ise en güzel şehirlerinden Diyarbakırı tanıtmayı görev edindiğini, bu nedenle tarihi kentte bulunduğunu söyledi.
     Diyarbakırın bünyesinde barındırdığı zengin tarihsel dokusunun dünyaya yansıtılması gerektiğini anlatan Özgermi, şöyle dedi:
     Bütün bu değerleri dünyaya yansıtmamız lazım. Bunun için buradayız. Dünya Medeniyetler Kraliçesini seçeceğiz. İkinci güzelimiz de barış güzeli olarak seçilecek. Aralarında Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Rusya, Tataristan, Hollanda ve Belçikanın da bulunduğu ülkelerden güzeller yarışmaya katılacak. 1 Nisanda güzeller Diyarbakıra gelmeye başlayacak. Yarışma gününe kadar güzellere, tarihi ve kültürel yerleri gezdireceğiz.
     Yapılan araştırmalarda, ülkelerin, kentlerin tanıtımında ilk başta spor ve futbol, ikinci olarak ise güzellik yarışmaları etkili oluyor. Yarışmanın ardından her ülkeden gelenler kendi ülkesine gittiği zaman Diyarbakırın güzelliklerini anlatacak. Bundan iyi tanıtım olamaz diye düşünüyorum.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER