Dünya Yürüyüş Günü İzmirde dansla kutlandı

Dünya Yürüyüş Günü İzmirde dansla kutlandı -İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanında öğrenciler ve İzmirlilere zumba dansı yaptırdı


İZMİR (A.A) - Dünya Sağlık Örgütünün fiziksel hareketliliğin sağlık açısından önemini vurgulamak amacıyla ilan ettiği 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününü İzmirliler açık havada zumba dansı yaparak değerlendirdi.
     İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, hareketli yaşam için Cumhuriyet Meydanında dans etkinliği düzenledi.
     Etkinliğe katılan öğrenciler ve vatandaşlar, dansçılar eşliğinde, dünyada ilk kez Kolombiyalı dansçı ve aerobik-step eğitmeni Beto Perez tarafından hareketli müzik eşliğinde çeşitli aeorobik ve step hareketleriyle uygulanan ve Kolombiya dilinde arı vızıltısı ve hızlı hareket anlamına gelen zumba adını verdiği dansla sağlıklı yaşama adım attı.
     İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Herkes İçin Sağlık temasıyla EXPO 2020ye aday olan İzmirin, tarih boyunca sağlığın simgesi olduğunu, güneşi, havası, denizi, şifalı suları, uygarlığın ilk hastanesi olan Asklepionu ve diğer doğal güzellikleri, sebze, meyve ve zeytinyağı ağırlıklı beslenme alışkanlıklarıyla doğasında sağlık olan bir kent olduğunu söyledi.
     İzmirin doğal ve tarihsel anlamdaki sağlık başkenti olma unvanıyla yeniden anılması için müdürlük olarak ellerinden geleni yaparak, EXPO sürecine katkıda bulunacaklarını dile getiren Türkyılmaz, Bugün, Haydi İzmir, sağlığın için harekete geç, İzmiri EXPOya yürüt diyoruz dedi.
     Dans etkinliğinin ardından Cumhuriyet Meydanından yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Alsancak Limanına kadar yürüyüş düzenlendi.
     Yürüyüşe katılanlar ellerinde, obez olarak yaşamak kaderimiz olmamalı, başarılı ve sağlıklı yaşam için spor yapınız, sağlıklı beslen uzun yaşa, Hareket et zinde kal yazılı dövizler taşıdı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Dünya Yürüyüş Günü İzmirde dansla kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER