Dünyanın akciğerinde mevsimin son renkleri

Dünyanın akciğerinde mevsimin son renkleri -Alplerden sonra dünyanın en fazla oksijen oranına sahip olduğu belirtilen Kazdağları, sonbahar ve kış aylarında doğa tutkunlarının akınına uğruyor -Adeta bir renk cümbüşünün yaşandığı Kaz


BALIKESİR (A.A) - Alplerden sonra dünyanın en fazla oksijen oranına sahip olduğu belirtilen Kazdağları, adeta bir renk cümbüşünün yaşandığı sonbahar ve kış aylarında da doğa tutkunlarının akınına uğruyor.
     Kazdağları Milli Parkı, çok sayıda bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapan ülkenin önemli doğal varlıkları arasında bulunuyor. Özellikle 101 familyaya ait 800 civarında bitki taksonunun tespit edildiği Kazdağlarında, bunların 29u sadece bölgeye özgü endemik tür olarak bilinirken, 77si ise sadece Türkiyede bulunuyor.
     Yaz aylarında doğa yürüyüşleri ve piknikçilerin akın ettiği Kazdağları, sonbahar ve kış aylarında da farklı bir güzelliğe bürünüyor. Bu dönemlerde adeta bir renk cümbüşünün yaşandığı milli park, doğa ve fotoğraf tutkunlarının en önemli uğrak yeri oluyor.
     Birbirinden farklı renklere sahip ağaç dalları ve yapraklar, zemini bir halı gibi kaplayan gazeller, denize ulaşan irili ufaklı akarsular, şelaleler ve bölgeye özgü çiçekler, ziyaretçilerine büyüleyici bir güzellik sunuyor.
    
     -Sonbahar Hüznü-
    
     Yılın her dönemi ilgi gören Kazdağları, her hafta sonu gezi ve yürüyüşlere de ev sahipliği yapıyor.
     Bölgede sık aralıklarla etkinlik düzenleyen İda Körfez Doğa Sporları Grubu, Hanlar Bölgesi Karpuz Çatlatan mevkisine Sonbahar Hüznü adını verdikleri bir yürüyüş gerçekleştirdi.
     Burada mantar toplayıp, fotoğraflar çeken İda Körfez Doğa Sporları Grubu Başkanı Nez Yokun öncülüğündeki 23 kişi, yaklaşık 18 kilometre yürüyerek Çatlatan Mevkisine ulaştı.
    
     Muhabir: Burhaniye / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Dünyanın akciğerinde mevsimin son renkleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER