E

E-reçeteuygulaması -Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı Üney: Bu sistemin sağlıklı uygulanması için Sağlık Bakanlığı tarafından reçetelerin kurallarının net bir şekilde belirlenmesi gerekiyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı Arman Üney, 24 Nisanda pilot il seçilen Eskişehirde başlatılan e-reçete uygulamasını ilişkin Bu sistemin sağlıklı uygulanması için Sağlık Bakanlığı tarafından reçetelerin kurallarının net bir şekilde belirlenmesi gerekiyor dedi.
     Üney, Eskişehir Eczacı Odasında düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayısta tüm meslektaşlarıyla bilimsel eczacılığın 173üncü yıl dönümünü kutlayacaklarını aktardı.
     Eczacılık Haftasında bilimsel ürünlerin ve gıda takviyelerinin kullanımı konusunda eczaneleri ve halkı bilinçlendireceklerini ifade eden Üney, şunları kaydetti:
     Halk sağlığı açısından yarın daha büyük sorunlarla karşılaşılmak istenilmiyorsa gıda takviyesi adı altında sağlık beyanların kullanılarak piyasa sürülen, internet aracılığıyla kontrolsüz bir şekilde satışı yapılan ürünlerin satışı derhal durdurulmalıdır. Sağlığa ilişkin her türlü Sağlık Bakanlığının onayından geçtikten sonra bir sağlık profesyoneli olan eczacı danışmanlığından hastalara ulaştırılmalıdır. Bu ürünlerin satışı yalnızca eczanelerimizde gerçekleştirilmelidir.
    
     -Eczacılar, e-reçeteyi en çok destekleyen meslek grubudur-
    
     Üney, 24 Nisanda Eskişehirde pilot uygulanmasını başlatılan ve 1 Temmuzda ülke genelinde uygulanacağı duyurulan e-reçete uygulamasına değinerek, şöyle devam etti:
     Eczacılar, e-reçeteyi en çok destekleyen meslek grubudur. Kağıt israfından, yazım hatalarından kaynaklı reçete kesintilerinden ve vatandaşımızın yaşadığı bürokrasiden kurtulacak olmanın rahatlığını yaşamayı umuyorduk. Eskişehirden gelen haberler pek de beklediğimiz gibi olmadı. Birliğimiz, reçetelerin elektronik ortama aktırılması ve buradan takibinin yapılmasını istiyor. Bu sistemin sağlıklı uygulanması için Sağlık Bakanlığı tarafından reçetelerin kurallarının net bir şekilde belirlenmesi gerekiyor. Kuralları belirlenmemiş, sistemi henüz oturtulmamış ve tek taraflı uygulanmaya konmuş bu sistemi doğru bulmuyoruz. Medula Provizyon Sisteminin sürekli kesintiye uğraması, pilot uygulamada ciddi anlamda sorunlar meydana getiriyor. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığının ve birliğimizin görüşleri alındıktan sonra sistemin tüm alt yapısının sağlamlaştırılmasının ardından uygulanmaya geçirilmesini istiyoruz.
     (DA-MRS)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER