Edebiyat Sokağı öğrencileri kitapla buluşturuyor

Edebiyat Sokağı öğrencileri kitapla buluşturuyor -Çorumun İskilip ilçesinde öğrencilerin kitaplara ve edebiyata olan ilgisini arttırmak amacıyla okulun koridorlarından biri Edebiyat Sokağına dönüştürüldü (Fotoğraflı-Görü


ÇORUM (A.A) - Çorumun İskilip ilçesinde öğrencilerin kitaplara ve edebiyata olan ilgisini arttırmak amacıyla okulun koridorlarından biri Edebiyat Sokağına dönüştürüldü.
     İskilip-Bayat karayolu üzerinde bulunan İskilip Anadolu Lisesinde düzenlenen programda konuşan Okul Müdürü Tuğcan Demirel, Bir Kitap Bin Yürek kampanyası kapsamında İstanbul Ticaret Odası, İskilip Kaymakamlığı, İskilip Belediyesi, Çorum Eğitim Sevenler Derneği, İskilip esnafı ve Bedri Rahmi Eyüpoğlunun gelini Hughette Eyüboğlunun katkılarıyla kütüphane kurduklarını söyledi.
     Anayasa Mahkemesi üyesi Recep Kömürcünün de kitap bağışında bulunduğunu dile getiren Demirel, internet bağlantılı bilgisayarlar, oturma grupları ve güncel süreli yayınların da bulunduğu modern bir kütüphaneyi öğrencilerin hizmetine sunduklarını belirtti.
     Öğrencilerin kitaplara ve edebiyata olan ilgisini arttırmak, Türk edebiyatına yön veren isimleri ve eserlerini daha iyi tanıtmak amacıyla okulun giriş katında bulunan koridoru Edebiyat Sokağı olarak dizayn ettiklerini anlatan Demirel, Çorum ve bölgesinde ilk olan projede 52 adet görsel ve değişik sokak objeleri kullandıklarını ifade etti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin de projenin örnek bir çalışma olduğunu belirterek, Okullarımızın bulunduğu çevrenin bir kültür odağı haline gelmesini arzu ediyoruz. Öğrencilerimizin her türlü duygusal, fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayacak hale gelmesine çalışıyoruz. Okullarımız sadece sınıf ve dersliklerden ibaret görmediğimizi, yaşayan organizmalar olarak gördüğümüzün güzel bir örneği. Çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum. Umarım örnek alınır diye konuştu.
    
     -Hem dinlenip, hem kitap okuyabilecekler-
    
     Edebiyat Sokağında bulunan ve Nazım Hikmet, Mevlana, Bedri Rahmi Eyüpoğlu gibi sanatçı ve yazarların isimlerinin verildiği sınıflarda eğitim görecek öğrenciler, koridorun ortasında oluşturulan Bedri Rahmi Eyüpoğlu Meydanında ve koridorda bulunan oturma gruplarında hem dinlenip hem de kitap okuyabilecek.
     Duvarlarında edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinin fotoğrafları ile şiir ve yazılarının yer aldığı Edebiyat Sokağında İskilipin de fotoğrafları bulunuyor.
     Konuşmaların ardından kütüphane ve Edebiyat Sokağının açılışı yapıldı. Kaymakam Mehmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Muammer Çengil ve öğrencilerin katıldığı açılışın ardından kütüphane ve Edebiyat Sokağı gezildi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Edebiyat Sokağı öğrencileri kitapla buluşturuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER