Ekmek İsrafını Önleme kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme kampanyası -TMO İslahiye Ajans Amirliğince kampanya kapsamında bilgilendirme çalışması yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) İslahiye Ajans Amirliğince, Ekmek İsrafını Önleme kampanyası kapsamında bilgilendirme çalışması yapıldı.
     TMO İslahiye Ajans Amiri Faruk Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, görevi itibarıyla üretici ve tüketiciyi korumak amacıyla hububat piyasalarını düzenleyici tedbirler almak olan TMOnun kuruluşunun 75. yılında ekmek israfını gündeme getirmek, israfın önlenmesine ilişkin toplumda duyarlılık oluşturmak amacıyla sosyal sorumluluk projesine destek verdiklerini belirtti.
     Proje kapsamında kurumları ziyaret edip, daire amirlerine bu konuda bilgi verdiklerini aktaran Öztürk, ayrıca broşür ve afişler dağıttıklarını ifade etti.
     Türkiyede bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değerinin 1,5 milyar TL olduğunu ifade eden Öztürk, Bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebilir. Ayrıca 500 kilometre yol yapılabilir. Ekmek israfı sebebiyle yıllık ekonomik kaybımız un ihracatından elde ettiğimiz gelire eş değerdir diye konuştu.
     Öztürk, çalışmaları kapsamında Suriyelilerin barındığı çadır kenti de ziyaret edip Türkçe ve Arapça hazırlanan afişleri astıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER