Ekmek İsrafını Önleme kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme kampanyası -Diyarbakır Valisi Toprak: -İsraf edilen ekmeğimizin, dünyada milyonlarca insanı doyuracak miktarda olması üzüntü verici -TMO Müdürü Öztürk: -Yapılan araştırmada, ülkemizde en fazla isr


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, israf edilen ekmeğin, dünyada milyonlarca insanı doyuracak miktarda olmasının üzüntü verici bir durum olduğunu belirtti.
     Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Müdürü Metin Öztürk ile Müdür Yardımcısı İrfan İplikçi, Vali Mustafa Toprakı makamında ziyaret ederek, Ekmek İsrafını Önleme kampanyası hakkında bilgi vererek kampanya konusunda Topraktan destek istedi.
     Vali Toprak, ekmeği aziz gören ve israfı yasaklayan bir inançtan gelen toplumun fertleri olarak bugünkü ekmek israfıyla milli servetin heba olmasının üzücü bir durum olduğunu söyledi.
     Hububatın temel öznesi ve sofraların baş köşesindeki nimet olan ekmeğin, toplum olarak daha duyarlı şekilde tüketilmesi gerektiğini kaydeden Toprak, İsraf edilen ekmeğimizin dünyada milyonlarca insanı doyuracak miktarda olması üzüntü verici bir durum. Bu maksatla bu güzel kampanyayı son derece yerinde buluyor ve TMOnun yürüttüğü ve insanlarımızda bu konuda önemli bir farkındalık yaratacak bu çalışmayı tüm kurumlarımızca destekliyoruz diye konuştu.
     Öztürk de bu yıl 75. kuruluş yıl dönümünü kutlayan TMOnun, görevi itibarıyla üretici ve tüketiciyi korumak amacıyla hububat piyasaları için düzenleyici tedbirler almaya devam ettiğini bildirerek, ekmek israfını gündeme getirmek, israfın önlenmesine ilişkin duyarlılık yaratmak ve israfı azaltmak amacıyla da bu kampanyayı hayata geçirdiklerini kaydetti.
     Kampanyanın ana hedefinin, ekmeğin üretim ve tüketim aşamalarındaki israfı konusunda toplumu bilinçlendirmek ve ekmek israfının önlenmesine katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Öztürk, Genel müdürlüğümüzce yapılan araştırmada, ülkemizde en fazla israf edilen gıda ürününün ekmek olduğu belirlendi. Günde 95 milyon adet tüketilen ekmeğin 6 milyon adedi israf edilmektedir. İsra edilen ekmeğin parasal değeri ise yıllık 1,5 milyar liradır. Bununla 500 kilometre yol, 500 okul, 10 binlerce konut yapılabileceği tespit edilmiştir diye konuştu.
     Öztürk, araştırmaya göre, en fazla ekmek israfının yüzde 7 ile öğrenci yemekhanelerinde olduğuna dikkati çekerek, otel, lokanta ve benzeri yerlerdeki israfın yüzde 3, evlerdeki israfın ise yüzde 2,9 olduğuna işaret etti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER