Elazığ İşletmeleri Kümeleme Odaklı Büyüyor projesi

Elazığ İşletmeleri Kümeleme Odaklı Büyüyor projesi -Elazığ TSOnun da aralarında bulunduğu 5 oda tarafından hazırlanan proje, Avrupa Komisyonunca kabul edildi


ELAZIĞ (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile aralarında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) da bulunduğu 5 oda tarafından hazırlanan Avrupa Birliği destekli proje, Avrupa Komisyonunca kabul edildi.
     Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ, tespit edilen 5 oda ile TOBB öncülüğünde hazırladıkları projenin Avrupa Komisyonunca uygun bulunduğunu ifade etti. Ekonomi Bakanlığı ile yürütülen Elazığ İşletmeleri Kümeleme Odaklı Büyüyor projesiyle Türkiye genelinde ikincilik başarısı kazanan odalarının bu başarısını devam ettireceğini belirten Şekerdağ, söz konusu projenin TOBB ile birlikte uygulanacak projede yer aldığını kaydetti.
     Proje hakkında bilgi veren Şekerdağ, Proje kapsamında odamız bünyesinde kurulacak olan eğitim merkezinde AB uyum süreci hakkında oda üyelerine, çalışanlara, personelimize yönelik eğitimler verilecek ve belirlenecek olan AB ülkelerindeki çalışma programlarına katılımları sağlanacaktır. Yine odamız tarafından çeşitli AB ülkesi odalar ile müşterek projeler de bu kapsamda hayata geçirilecektir ifadelerini kullandı.
     Başta KOBİlerin olmak üzere kurum ve kuruluşların küresel değişime ve gelişmelere ayak uydurması ve tanıklık etmesi adına son derece yararlı bir projeyi Elazığa kazandırmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Şekerdağ, şehrin geleceğine katkı sağlayacak ve kalıcı izler bırakacak olan bu tür çalışmalarının ve projelerinin devam edeceğini bildirdi.
     KOBİ çalışanlarının küresel ekonomideki değişimlere ve teknolojik gelişmelere uyum yeteneğinin artırılması amacını taşıyan proje kapsamında hem çalışanlara hem de işverenlere eğitim verilecek.
     KOBİ işveren ve çalışanları ile oda çalışanları, bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik seçilecek AB ülkelerine çalışma ziyaretlerine katılacak. KOBİlere hizmet için TOBBda ve Kayseri, Gaziantep, Samsun, Elazığ, Kastamonuda Eğitim ve Danışmanlık Merkezleri kurulacak. Projenin bütçesi ise 4 milyon avro.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığ İşletmeleri Kümeleme Odaklı Büyüyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER