Emine Ustalar sertifikalarını aldı

Emine Ustalar sertifikalarını aldı -Samsunda inşaat sektöründeki yüzey döşemeciliği alanında açılan kursa katılan 10 kadın sertifikalarını aldı


SAMSUN (A.A) - Samsunda inşaat sektöründeki yüzey döşemeciliği alanında açılan kursa katılan 10 kadın kursiyer sertifikalarını aldı.
     Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve özel bir firmanın desteğiyle Türkiyede ilk olma özelliğine sahip olan kursta yüzey döşemeciliği alanında tesviye yapımı, seramik döşemeciliği ve şap atılması eğitimi alan kursiyerler, Samsun TSOda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
     Vali Hüseyin Aksoy, törende yaptığı konuşmada, kadınları ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamda fazla önemsediklerini ifade ederek, İŞKUR Samsun Müdürlüğü 2012 yılında açılan 134 kursta 3 bin kadınımıza kurs verdi. Bu yıl da açılacak kurslarla kadınların ailelerine ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak konuma gelmesini çok önemsiyoruz. Kursa katılan kadınlar bu emeklerini devam ettirerek, bir araya gelerek KOSGEBin sağladığı ekonomik teşviklerle kendi işlerinin kurmalarını önemsiyoruz dedi.
     Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Kursun açılmasında öncülük yapan kursiyer Emine Keskin ise, Türkiyede kadınların her işte cesaretli olması gerektiğini söyledi.
     Törene ayrıca Vali Aksoyun eşi Hülya Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Kadın Girişimciler Kurulu eski Başkanı Yeşim Kıyıcı ve yeni Başkanı Gülay Atik ile kadın girişimciler katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Emine Ustalar sertifikalarını aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER