Emniyet Kemeri İle Hayata Bağlan projesi

Emniyet Kemeri İle Hayata Bağlan projesi -Amasya Valisi Öz: Verdiğimiz eğitimler sonucu, il genelinde emniyet kemeri kullanım oranı bir ay içerisinde yüzde 8den yüzde 48ye yükseldi


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Amasya Emniyet Müdürlüğünce başlatılan Emniyet Kemeri İle Hayata Bağlan projesiyle il genelinde emniyet kemeri kullanımı oranının bir ay içerisinde yüzde 8den yüzde 48e yükseldiğini bildirdi.
     Proje kapsamında şehre getirilen simülasyon aracının tanıtımında konuşan Öz, Türkiyede trafik kazaları sonucu her yıl 10 bin kişinin kaybedildiğini vurgulayarak, Bu durum bize acı veriyor. Bu anlamda trafik kazalarına engel olmak için, trafik kazalarına neden olan etkenleri araştırıyoruz. Eksiklik hissettiğimiz en önemli noktalardan biri de emniyet kemeri kullanımıydı dedi.
     Projenin başlangıcında bir araştırma yaptıklarını, araştırma sonucu kentteki emniyet kemeri kullanım oranının yüzde 8 olduğunu belirlediklerini anlatan Öz, Bir aylık süreç içinde ilimizdeki bütün kurumlar bu projeye öncülük etti. Verdiğimiz eğitimler sonucu, il genelinde emniyet kemeri kullanım oranı bir ay içerisinde yüzde 8den yüzde 48ye yükseldi. Yapılan çalışmalar sonucu bu rakamın, yüzde 80lere, 90lara çıkacağını umut ediyorum diye konuştu.
    
     -30 bin kişiye ulaşıldı-
    
     Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt ise çalışmalar sonucu bir ay içerisinde 30 bin kişiye ulaştıklarını bildirerek, şunları kaydetti:
     Toplumun tüm katmanlarına eğitim veriyoruz. Seyir halindeki araçları durduruyoruz, emniyet kemeri takmayan vatandaşlarımızı uyarıyoruz, takan vatandaşlarımıza ise teşekkür ediyoruz. Geçen yılın Ocak ayıyla bu yılın Ocak ayı karşılaştırıldığında, il genelindeki trafik kazaları oranının yüzde 40 azaldığını görüyoruz. Amacımız 320 bin Amasyalıya 1 yıl içinde en az 10 kez ulaşmak.
     Proje kapsamında şehre getirilen ve 360 derece dönebilen simülasyon aracına binen vatandaşlara, emniyet kemeri takmadan ve emniyet kemeri takılı vaziyetteyken, 5 kilometre hızla giden bir aracın takla atması esnasında yaşanabilecekler gösterildi.
     Uygulamaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
    
     Muhabir: Cihan Okur - Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Emniyet Kemeri İle Hayata Bağlan projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER