En Temiz Köyüm Yarışması

En Temiz Köyüm Yarışması -Türkiye genelindeki yarışmada dereceye giren Bayburtun 3 köyünün muhtarına ödül verildi


BAYBURT (A.A) - Türkiye genelinde düzenlenen En Temiz Köyüm Yarışmasında dereceye giren Bayburtun Aydıntepe ilçesine bağlı 3 köyün muhtarına ödül verildi.
     Dünya Çevre Günü dolayısıyla yapılan yarışmada ödüle layık görülen Aydıntepe ilçesine bağlı Erikdibi, Yukarı Kırzı ve Çatıksu köylerine ödül verilmesi amacıyla ilçede tören düzenlendi.
     Törene, Bayburt Valisi Hasan İpek, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Arslan, Erikdibi Köyü Muhtarı Abuzer Bayansal, Yukarı Kırzı Köyü Muhtarı Rasim Lüleci ve Çatıksu Köyü Muhtarı Fikri Lüleci ile köylüler katıldı.
     Vali İpek, törendeki konuşmasında, en temiz köylerin Aydıntepe ilçesinden olmasının oldukça manidar olduğunu belirterek, Dünyamızın karşı karşıya olduğu çevresel sorunların çözümünde toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Çevresel kaynakların korunması, kirliliğin önlenmesi ve çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızın çevreyi koruma bilincine sahip olması önem taşımaktadır dedi.
     İnsanların yaşam alanlarının korunması, geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi konularında muhtarlara da önemli görevler düştüğünü söyleyen İpek, Bu kapsamda başarılı çalışmalar yürüten köy muhtarlarının çalışmalarını ortaya çıkarmak ve desteklemek amacıyla ülke genelinde Türkiyenin En Temiz Köyü yarışması düzenlenmiştir. Ben seçilen bu üç köyümüzün muhtarlarını ve köy sakinlerini kutluyor temiz bir dünya için el ele vermemiz gerektiğini belirtiyor, devamını bekliyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından söz konusu köylerin muhtarlarına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar imzalı Teşekkür Belgesi ile muhtarlıkta kullanılması için bilgisayar ve yazıcı armağan edildi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber En Temiz Köyüm Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER