Engelimi Arkadaşımla Aşıyorum projesi tanıtıldı

Engelimi Arkadaşımla Aşıyorum projesi tanıtıldı


BAYBURT (A.A) - Bayburtta, Özürlülere Destek (ÖDES) programı kapsamında uygulanacak Engelimi Arkadaşımla Aşıyorum projesi tanıtıldı.
     Bayburt Öğretmenevinde düzenlenen tanıtım toplantısına, Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdulcelil Kahveci ve Murat Öksüzer, okul müdürleri ile rehber öğretmenler katıldı.
     Proje Koordinatörü ve Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Atilla Kuyruk, projenin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini ifade ederek, Eşyalarla ilgili kavgalar, lakap takmalar, öğrenciler arası tehditler, dedikodular, cinsiyet ve sınıf ayrımcılığı gibi olumsuz tutum ve davranışların engelli kişilerin maruz kaldığı çatışma alanlarıdır dedi.
     Kuyruk, il genelinde 53 okulda 220 kaynaştırma öğrencisinin eğitim gördüğünü dile getirerek, Projeyle hem engelli öğrencilerin hem de akranlarının müzakere yeteneklerini ve mantıklı düşünme becerilerini geliştirmeleri, kendi aralarında engelli bir bireyle empati kurarak okulla kaynaşması, sosyal faaliyetlere, özellikle oyunlara katılmasının sağlanması amaçlanmaktadır diye konuştu.
     Milli Eğitim Şube Müdürü Kahveci ise bu projeye özellikle okullardaki bütün idareci ve öğretmenlerin hassasiyetle katılması gerektiğini ve bunun çok önemli olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Engelimi Arkadaşımla Aşıyorum projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER