Engelleri Sporla Aşalım projesi

Engelleri Sporla Aşalım projesi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığının 2012 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hazırlanan Engelleri Sporla Aşalım projesi Gümüşhanede başladı.
     Projenin açılışı dolayısıyla Aydın Doğan Spor Salonunda düzenlenen törene, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Daire Başkanlığı proje sorumlusu Nuray Kurar, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, Gümüşhane Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Engin Güner, davetliler ve engelli sporcular katıldı.
     Vali Mayda, törende yaptığı konuşmada, engellilerin engelsiz bir hayat yaşamaları ve toplum sürecindeki bütün uygulamalara katılmalarının en büyük dilekleri olduğunu belirterek, Engellileri özel öğrenci, özel vatandaş olarak değerlendiriyoruz. Onların kabiliyetlerinin olduğu her sektörde de bulunmalarını bekliyoruz dedi.
     Ülke ve millet olarak engellilerin gayretlerine sonsuz ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Vali Mayda, şunları söyledi:
     Sporda bu tür gelişimlerin hem teşvikçisi hem de arkalarında olduk. Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüz bu konuda yoğun çabalar gösterdi. Diğer illere örnek teşkil edecek şekilde engelli çocuklarımızı bir araya getirdik ve spor camiamız içine dahil ettik. Çalışmalar hem takdir edilecek seviyede ama yeterli değil. Ulaşamadığımız hiçbir engelli olmamalı, sürece katmadığımız hiçbir engelli olmamalı. Toplum, ülke ve millet olarak bizim onların emeğine, çalışmalarına, gayretlerine sonsuz ihtiyacımız var.
     Gümüşhane Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Engin Güner de proje kapsamında bedensel, işitme engelli ve özel sporcular olmak üzere 50 sporcuya atletizm, badminton ve masa tenisi branşlarında sportif eğitim verileceğini söyledi.
     Tören, sporcuların gösterileri ile sona erdi.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Engelleri Sporla Aşalım projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER