Figaronun Düğünü sanatseverlerle buluşacak

Figaronun Düğünü sanatseverlerle buluşacak -Mozartın en eğlenceli operası olan eser, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek


ANTALYA (A.A) - Mozartın en eğlenceli operası olan Figaronun Düğünü, Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından sahnelenecek.
     Rus rejisör Alexander Titelin uyarladığı ünlü besteci W.A. Mozartın operası Figaronun Düğünü, Haşim İşcan Kültür Merkezinde 27 Kasımda sahneye konulacak. Kadın erkek ilişkilerinde modern bir yorum getiren eserde orkestrayı İtalyan Şef Gaetano Soliman yönetiyor. Gecede Figaroyu Umut Tarık Akça, Kont Almaviayı Serhat Konukman, Kontesi Nurdan K. Aydın canlandıracak.
     Aslı Ayanın Susanna, Ebru Kaptanın Cherubino , Medine Tuganovanın Marcelina rolünde izleyici karşısına çıkacağı eserde Bartolo rolünde Engin Suna, Basilio rolünde Devrim Demirel, Don Curzio rolünde Metin Yakar, Barbarina rolünde Gizem Ceylan, Antonio rolünde ise Taner Ölçen oynayacak.
     İspanyada geçen sıcak komedide seyirci Kont Almaviva , Kontes, Figaro ve Susannanın ve daha birçok karakterin birbirleriyle olan ilişkilerine tanık oluyor. Oyunda aşk, ihanet, sadakat, güç, elde etme duygusu, kadın ve erkek arasında sonu gelmez farklılıklar, heyecan gibi duygular ele alınacak.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Figaronun Düğünü sanatseverlerle buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER